IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Равиоли с тиква

13 декември 2014 10 27

Лесна и вкусна рецепта

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Чудите се какво ново ястие да приготвите днес или през следващите няколко дни?

Предлагаме ви смесица от италианската кухня и така любимата на много хора тиква.

За приготвянето на равиоли с тиква ще са ви необходими около 30 минути, като полученото количество храна е достатъчно за няколко порции (зависи от големината им).

Така че запретнете ръкави, като преди това се снабдите със следните продукти:

– 2 супени лъжици масло;

– 2 скилидки чесън – смлян;

– 450 грама пюре от сварена тиква;

– 1/4 чаена лъжичка сол;

– 1/4 чаена лъжичка чили на прах (повече на вкус);

– 1/4 чаша кедрови ядки;

– допълнително масло;

– 36 парчета тесто за равиоли;

– 1 цяло яйце – разбито;

– черен пипер на вкус;

– пармезан;

– магданоз или друга зелена подправка по избор – нарязана на ситно.

Начин на приготвяне:

1. Разтопете маслото с чесъна в тиган на средна температура и гответе в продължение на няколко минути, за да се освободи ароматът на чесъна. Добавете пюрето от тиква, солта и чилито. Разбъркайте и варете на умерен огън в продължение на няколко минути, като не забравяте да бъркате непрекъснато. Отстранете тигана от котлона и го оставете настрани, за да може да се охлади малко.

Снимка: thepioneerwoman.com

2. В малък тиган запържете кедровите ядки на средна до слаба температура, докато получат лек златист цвят. Извадете ги от тигана и ги оставете в подходяща купа.

Снимка: thepioneerwoman.com

3. В същия малък тиган разтопете останалото масло на средно висока температура. Изчакайте, докато се получи пяна и оставете настрана.

Снимка: thepioneerwoman.com

4. Върху 18 парчета тесто за равиоли сложете по половин чаена лъжица тиквена смес в центъра. С разбитото яйце намажете около тиквената смес.

Снимка: thepioneerwoman.com

5. След това захлупете всички равиоли. Изрежете част от тестото, ако смятате, че е излишно.

Снимка: thepioneerwoman.com

6. Пуснете равиолите (по 3 наведнъж) във вряща вода за около 2 минути. След това извадете готовите и ги полейте с малко разтопено масло. Поръсете с кедрови ядки.

Снимка: thepioneerwoman.com

7. Завършете с пармезан и зеленина по избор.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари