Чудите се какво ново ястие да приготвите днес или през следващите няколко дни?
Предлагаме ви смесица от италианската кухня и така любимата на много хора тиква.
За приготвянето на равиоли с тиква ще са ви необходими около 30 минути, като полученото количество храна е достатъчно за няколко порции (зависи от големината им).
Така че запретнете ръкави, като преди това се снабдите със следните продукти:
– 2 супени лъжици масло;
– 2 скилидки чесън – смлян;
– 450 грама пюре от сварена тиква;
– 1/4 чаена лъжичка сол;
– 1/4 чаена лъжичка чили на прах (повече на вкус);
– 1/4 чаша кедрови ядки;
– допълнително масло;
– 36 парчета тесто за равиоли;
– 1 цяло яйце – разбито;
– черен пипер на вкус;
– пармезан;
– магданоз или друга зелена подправка по избор – нарязана на ситно.
Начин на приготвяне:
1. Разтопете маслото с чесъна в тиган на средна температура и гответе в продължение на няколко минути, за да се освободи ароматът на чесъна. Добавете пюрето от тиква, солта и чилито. Разбъркайте и варете на умерен огън в продължение на няколко минути, като не забравяте да бъркате непрекъснато. Отстранете тигана от котлона и го оставете настрани, за да може да се охлади малко.
Снимка: thepioneerwoman.com
2. В малък тиган запържете кедровите ядки на средна до слаба температура, докато получат лек златист цвят. Извадете ги от тигана и ги оставете в подходяща купа.
Снимка: thepioneerwoman.com
3. В същия малък тиган разтопете останалото масло на средно висока температура. Изчакайте, докато се получи пяна и оставете настрана.
Снимка: thepioneerwoman.com
4. Върху 18 парчета тесто за равиоли сложете по половин чаена лъжица тиквена смес в центъра. С разбитото яйце намажете около тиквената смес.
Снимка: thepioneerwoman.com
5. След това захлупете всички равиоли. Изрежете част от тестото, ако смятате, че е излишно.
Снимка: thepioneerwoman.com
6. Пуснете равиолите (по 3 наведнъж) във вряща вода за около 2 минути. След това извадете готовите и ги полейте с малко разтопено масло. Поръсете с кедрови ядки.
Снимка: thepioneerwoman.com
7. Завършете с пармезан и зеленина по избор.
Снимка: thepioneerwoman.com
Коментари