IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нудъли от тиквички

4 април 2015 12 00

Опитайте нещо необичайно

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Нудълите са азиатски спагети, които много наподобяват тези от италианската кухня, но обикновено се приготвят от ориз. Те са изключително разпространени в различните кухни в Азия и се съчетават с много различни храни.

Днес обаче ние няма да ви представим истински нудъли, а зеленчукови такива. Тоест няма да се налага да използвате традиционни нудъли, а ще си ги направите от тиквички.

Само за около 15 минути може да си приготвите четири порции страхотни нудъли от тиквички – идеалното предложение за вкусен обяд или вечеря.

Всичко, от което имате нужда са следните продукти:

– 2 цели тиквички;

– 1 супена лъжица масло;

– 1 супена лъжица зехтин;

– 2 скилидки чесън – смлян;

– 3 големи домата – нарязани на кубчета;

– 1/4 чаша настърган пармезан;

– 3 листа босилек – нарязани на тънко;

– сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне:

1. Използвайте белачката за зеленчуци, с чиято помощ разрежете тиквичките на тънки лентички.

Снимка: thepioneerwoman.com

2. След това загрейте незалепващ тиган на средно-висока температура и нагорещете маслото и зехтина.

Снимка: thepioneerwoman.com

3. Добавете тиквичките и ги гответе в продължение на 1-2 минути. Поръсете със сол и черен пипер.

Снимка: thepioneerwoman.com

4. Добавете нарязаните домати и настъргания пармезан и загрейте всичко за около 1 минута.

Снимка: thepioneerwoman.com

5. Сервирайте в чиния и поръсете с малко босилек.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари