IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пиле с броколи и сос от горчица

18 април 2015 08 00

Опитайте нещо ново

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Ако обичате пилешкото месо и сте фенове на здравословните броколи, значи тази рецепта определено ще привлече вашето внимание. Тя е идеално предложение както за обяд, така и за вечеря.

Неустоимият вкус на пилешкото месо и броколите се допълва от специален сос с горчица и сметана.

Добрата новина е, че ще трябва да отделите само около 40 минути, за да приготвите всичко.

Ето и необходимите продукти:

– 2 пилешки гърди;

– 1 глава броколи (запарете я за 1-2 минути, ако предпочитате);

– 1/3 чаша брашно;

– 2 големи яйца;

– 2 супени лъжици мляко;

– 3/4 чаши галета;

– 1 пакетче масло;

– 3 скилидки чесън – смлени;

– 1/4 чаша бяло вино (може да се използва пилешки бульон като заместител);

– 3 чаени лъжички горчица;

– 1/3 чаша пилешки бульон (допълнително, ако е необходимо);

– 1/3 чаша сметана за готвене;

– сол и черен пипер на вкус;

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180 градуса. Нарежете пилешките гърди на две. След това използвайте точилка, за да ги направите по-тънки.

Снимка: thepioneerwoman.com

2. Поставете по няколко розички броколи върху всяко парче месо, поръсете със сол и черен пипер и захванете с клечка за зъби.

Снимка: thepioneerwoman.com

3. Подгответе яйцата, брашното и галетата за панировка. Оваляйте всяко пилешко късче първо в брашно, след това в разбитите яйца и накрая в галетата. Внимавайте да не покриете броколите с панировка.

Снимка: thepioneerwoman.com

4. Разтопете маслото в голям тиган на умерена температура. След това пържете всяко пилешко късче, докато придобие златист цвят от всяка страна (по около 3 минути от всяка страна).

Снимка: thepioneerwoman.com

5. След това сложете пилето в тава и го поставете във фурната за 10 минути.

Снимка: thepioneerwoman.com

6. Докато пилето е във фурната, подгответе соса. В същия тиган на средна температура добавете чесъна и разбърквайте в продължение на една минута. Намалете температурата и изсипете виното, като отново разбърквате. След това прибавете горчицата, разбъркайте и прибавете пилешкия бульон. Накрая добавете сметаната за готвене и отново разбъркайте. Оставете сместа на котлона около 5-6 минути, докато се сгъсти. Добавете сол и черен пипер на вкус.

Снимка: thepioneerwoman.com

7. Сервирайте пилето, като го облеете с готовия сос.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари