IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Палак тофу

25 април 2015 08 01

Опитайте нещо нетрадиционно

Снимка: pickyeaterblog.com

Снимка: pickyeaterblog.com

Палак панир е класическо индийско ястие, разпространено повече в северната част на азиатската страна.

Едва ли има индийски ресторант, в която и да е част в света, където да не предлагат „палак панир“.

Ако все още не сте опитвали това невероятно ястие, време е да се развихрите в кухнята и да експериментирате с наистина различни вкусове.

Ако сте почитатели на екзотичните кухни и по-пикантните храни, значи определено палак тофу ще ви допадне!

Разбира се, степента на пикантност може да бъде намалена или увеличена по ваш избор. Дори когато отидете в индийски ресторант, може да кажете своите предпочитания и ястието да бъде приготвено по ваш вкус.

*Бонус подробна хранителна информация за една порция: 216.7 калории, 11.6 грама мазнини (2.1 грама наситени), 350 милиграма натрий, 14.9 грама въглехидрати, 2.8 грама фибри, 5.3 грама захар, 17.5 грама протеини.

Ето и какви продукти ще ви бъдат необходими, за да приготвите палак тофу (4 порции):

– 4 чаши пресен спанак – ситно нарязан;

– 400 грама тофу;

– 2 средни домата;

– 1 чаена лъжичка нарязан джинджифил;

– 1 и половина чаена лъжица кориандър на прах;

– 1/4 чаена лъжица кимион;

– 1/2 чаена лъжица куркума на прах;

– 1/4 чаена лъжица лют червен пипер;

– 2 чаени лъжички масло;

– 1/2 чаена лъжичка семена от кимион;

– щипка асафетида;

– 1/2 чаена лъжичка сол (или на вкус);

– 2 супени лъжици пълнозърнесто пшенично брашно;

– 1 и половина чаша мляко;

– половин домат за гарниране – нарязан на кубчета (по желание);

Снимка: pickyeaterblog.com

Начин на приготвяне:

1. Нарежете тофуто на големи кубчета. В достатъчно голям тиган запържете тофуто, за да добие светлозлатист цвят от всяка страна.

Снимка: pickyeaterblog.com

2. Нарежете двата домата и ги сложете в блендер. След това добавете джинджифила и разбъркайте добре, докато се получи гладко пюре. Изсипете доматеното пюре в купа и добавете всички останали подправки. Разбъркайте. Смесете също така пшеничното брашно и млякото, които засега оставете настрана.

Снимка: pickyeaterblog.com

3. Загрейте маслото в голям тиган. Когато то се затопли, добавете доматеното пюре и го оставете да се готви в продължение на няколко минути. То трябва да намали обема си до около половината.

Снимка: pickyeaterblog.com

4. Добавете спанака и солта. Гответе на ниска температура в продължение на 10 минути. Добавете млечната смес и гответе още 5 минути, докато всички съставки се съчетаят чудесно.

Снимка: pickyeaterblog.com

5. Прибавете тофуто и разбъркайте. Оставете още 2-3 минути ястието на котлона. Изсипете в подходяща купа и по желание гарнирайте с малки парченца домат.

Снимка: pickyeaterblog.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари