IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гъби със сирене Бри

24 май 2015 09 12

Страхотно предястие, което ще приготвите за 30 минути

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Нуждаете се от ефектно предястие или интересна гарнитура?

Ако обичате гъбите, значи определено трябва да опитате нашето предложение за гъби със сирене Бри.

Добрата новина е, че ще ви отнеме само 30 минути, за да изпълните рецептата, а със сигурност ще впечатлите не само себе си, но и всички, които опитат от вашето кулинарно произведение.

Ето и кои са продуктите, от които се нуждаете, за да приготвите гъби със сирене Бри:

– около 20 малки гъби – измиват се и стъблата им се премахват;

– 4 скилидки чесън – смлени;

– 1/4 чаша листа магданоз – нарязани;

– 4-5 стръка праз лук – нарязани (само до средата на тъмнозелената част);

– чаша бяло вино (по желание);

– около 200 грама (или повече по желание) сирене Бри;

– масло за готвене;

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 170 градуса. Разтопете малко масло в голям тиган. След това добавете гъбите, поръсете ги с малко сол и ги гответе в продължение на 1 минута.

Снимка: thepioneerwoman.com

2. Извадете гъбите от тигана и ги наредете в достатъчно голяма тава с „главата надолу“.

Снимка: thepioneerwoman.com

3. В същия тиган, без да го почиствате, сложете чесъна, магданоза и лука. Поръсете малко със сол и прибавете виното (ако го използвате). Разбъркайте добре и гответе в продължение на една минута, докато виното се изпари. Отстранете тигана от котлона.

Снимка: thepioneerwoman.com

4. Нарежете сиренето Бри на толкова парчета, колкото са гъбите. Поставете сиренето, като леко го натиснете, за да го „застопорите“. Поръсете с чесново-магданозената смес.

Снимка: thepioneerwoman.com

5. Поставете гъбите във фурната за около 15 минути или докато сиренето Бри се разтопи. Да ви е сладко!

*Уточнение: Гъбите се получават най-добре, когато са били оставени леко да се охладят.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари