IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вегетарианска бобена яхния с кафяв ориз

7 юни 2015 08 49

Вкусно и здравословно

Снимка: pickyeaterblog.com

Снимка: pickyeaterblog.com

Ако искате да сготвите нещо вкусно и полезно, но нямате много време, което да отделите в кухнята, значи трябва да опитате вегетарианската бобена яхния с кафяв ориз.

За нейното приготвяне ще са ви необходими не повече от 20-30 минути, което е идеално за заети хора с натоварено ежедневие. Друг плюс на ястието е, че включва зеленчуци, богати на антиоксиданти.

*Бонус хранителна информация за една порция: 308 калории, 1,9 грама мазнини, 1000 милиграма натрий, 60 грама въглехидрати, 17,7 грама фибри, 10,2 грама захар и 14,5 грама протеин.

Ето и кои са необходимите продукти за вегетарианската бобена яхния:

– 1 чаша кафяв ориз;

– 1 чаена лъжичка зехтин;

– 1 червена чушка – нарязана на кубчета;

– 3/4 чаша червен лук – нарязан на кубчета;

– 1 или 2 домата – нарязани на кубчета;

– около 400 грама черен боб от консерва;

– около 400 грама червен боб също от консерва;

– 1 чаша замразена царевица;

– около 200 милилитра доматен сос;

– 1 чаша сос салца;

– 1 чаена лъжичка изсушен риган;

– 1 чаена лъжичка изсушена мащерка;

– 1/2 чаена лъжичка чесън на прах;

– 1/4 чаена лъжичка лют червен пипер;

– сол и прясно смлян черен пипер;

Начин на приготвяне:

1. Пригответе ориза според указанията. След това го оставете някъде на топло.

Снимка: pickyeaterblog.com

2. Загрейте голяма тенджера на средна температура. След това изсипете зехтина. След като той се загрее, добавете пипера и червения лук. Гответе в продължение на около 5 минути. Добавете доматите и гответе около 1 минута.

Снимка: pickyeaterblog.com

3. Добавете черния и червения боб, доматения сос, соса салца и царевицата. Разбъркайте, за да може съставките да се комбинират добре. Добавете останалите продукти и отново разбъркайте. Оставете сместа да къкри в продължение на 10 минути или малко повече по желание.

Снимка: pickyeaterblog.com

4. Когато е готово, сервирайте заедно с малко кафяв ориз.

Снимка: pickyeaterblog.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари