IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Паста с пиле и кейл

2 август 2015 09 01

Бърза рецепта за италианско изкушение

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Напоследък кейлът става все по-познат, включително и в България.

Зеленото листно растение е изключително полезно, затова е хубаво то да присъства в хранителното ви меню.

Ако пък сте фенове на италианската кухня и по-точно пастата, предлагаме ви рецепта за паста с пиле и кейл.

Ще са ви необходими само около 30 минути и следните съставки, за да приготвите осем порции:

– 500 грама пене – сготвени според инструкциите;

– 3 пилешки гърди без кожа – нарязани на парчета;

– сол и черен пипер – на вкус;

– 2 супени лъжици масло;

– 2 супени лъжици зехтин;

– 4 скилидки чесън – смлян;

– ¾ чаша сухо бяло вино;

– ¾ чаша пилешки бульон (повече при необходимост);

– 1 връзка кейл – накъсан на парченца;

– 2 чаши чери домати – нарязани на две;

– пармезан – на вкус;

Начин на приготвяне:

1. Загрейте маслото и зехтина в голям тиган на висока температура. Добавете пилешките гърди, които предварително може да овкусите със сол и черен пипер. Не разбърквайте в продължение на една минута, за да може месото да покафенее. През интервали обърнете парченцата от всички страни.

Снимка: thepioneerwoman.com

2. Когато приключите с готвенето на месото, намалете температурата до средна. Сложете чесъна и го разбърквайте енергично, за да избегнете изгарянето му. След около 30 секунди изсипете виното и пилешкия бульон. Може да прибавите още подправки на вкус. Гответе сместа, докато не намалее наполовина.

Снимка: thepioneerwoman.com

3. Изключете котлона. След това добавете кейла, чери доматите, пастата, пилешкото месо и пармезана.

Снимка: thepioneerwoman.com

4. Разбъркайте добре всички съставки и сервирайте.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари