IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Киноа с печени зеленчуци

9 ноември 2015 12 40

Здравословно предложение за обяд или вечеря

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Ако обичате киноата и сте наясно с ползите за здравето, които нейната консумация ви носи, вероятно с радост бихте опитали киноа с печени зеленчуци.

Това е комбинация между салата и основно ястие, така че е подходящо предложение както за обяд, така и за вечеря.

Всичко, от което се нуждаете, е около един свободен час и следните продукти:

- 1 чаша киноа (която не е сварена);

- 3 скилидки чесън – смлени;

- 4 супени лъжици масло;

- ½ глава червен лук – обелен и нарязан на големи парчета;

- ½ продълговата тиква – нарязана на големи парчета;

- 2 големи моркова – нарязани;

- сол и пипер на вкус;

- 4 супени лъжици кедрови ядки;

- 170 грама бейби рукола;

- 1 чаша пармезан;

- 1 лимон;

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 200 градуса. През това време пригответе киноата според указанията. След това я оставете да се охлади.

Снимка: thepioneerwoman.com

2. В малък тиган на слаба до средна температура разтопете маслото и чесъна. След това изключете котлона и оставете разтопеното масло и чесънът да постоят още 5 минути.

Снимка: thepioneerwoman.com

3. Подредете нарязаните зеленчуци в тава, като преди това отдолу сложете лист за печене. Залейте зеленчуците с половината разтопено масло и поръсете със сол и черен пипер. Печете ги в продължение на 35 до 40 минути и ги обръщайте, за да добият златистокафяв цвят. След това ги извадете от фурната и ги оставете да се охладят за кратко.

Снимка: thepioneerwoman.com

4. По желание може да запечете за кратко кедровите ядки в свободния тиган (между 4 и 7 минути).

Снимка: thepioneerwoman.com

5. В малка купа смесете остатъка от разтопеното масло със сока на един лимон. Добавете сол и черен пипер на вкус и разбъркайте. Залейте зеленчуците със соса.

Снимка: thepioneerwoman.com

6. След това смесете руколата и зеленчуците в подходящ съд. Добавете парченца нарязан пармезан и сервирайте.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари