IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Киноа със зеленчуци и плодове

16 декември 2015 06 00

Рецепта, подходяща за любителите на здравословното хранене

Снимка: pickyeaterblog.com

Снимка: pickyeaterblog.com

Неведнъж сме ви споделяли защо киноата трябва да присъства във вашето хранително меню.

Както и неведнъж сме ви предлагали изкушаващи рецепти, съдържащи именно зърноподобната култура.

Затова сега направо ще ви разкрием нова вкусна рецепта с киноа, стига разбира се, да нямате нищо против да консумирате плодове и зеленчуци заедно.

Рецептата е подходяща както за обяд, така и за вечеря, а в ястието се съдържат много полезни и разнообразни хранителни вещества.

Ето и продуктите, от които се нуждаете (за общо шест порции):

- 2 супени лъжици сусамово масло;

- 4 супени лъжици соев сос;

- 2 супени лъжици настърган пресен джинджифил;

- 2 супени лъжици настъргана лимонова кора;

- 450 грама аспержи – нарязани наполовина по дължина;

- 2 моркова – обелени и нарязани диагонално;

- 1 „корона“ броколи – накъсани на малки розички;

- 2 чаши нарязан пресен ананас;

- 1 малка люта чушка;

- 2 супени лъжици вода;

- 3 чаши пресен спанак;

- 1 чаша ягоди;

- 2 чаши варена киноа (топла);

*Бонус хранителна информация (за една порция): 210 калории, 9 грама мазнини (1 грам наситени), 390 милиграма натрий, 31 грама въглехидрати, 6 грама фибри, 10 грама захар, 7 грама протеин.

Начин на приготвяне:

1. Комбинирайте в подходящ тиган сусамовото масло, соевия сос, джинджифила и лимонената кора. Загрейте на средна до силна температура. След това добавете аспержите, морковите, броколите, ананаса, лютата чушка и водата. Покрийте тигана и гответе в продължение на 2 минути. След това махнете капака от тигана и гответе зеленчуците до желаната от вас мекота.

2. Махнете тигана от котлона и добавете нарязаните ягоди и спанак. Сервирайте върху варената киноа.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари