IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Запеканка с царевица, зеленчуци и кашкавал

25 юни 2016 06 00

Рецепта за летен обяд

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Предлагаме ви рецепта за запеканка с царевица, зеленчуци и кашкавал. Въпросното ястие е перфектно, ако ще имате гости за летен обяд или вечеря, тъй като е интересно, лесно и засищащо.

То е алтернативна на популярната у нас запеканка с картофи. Ястието не съдържа месо, а продуктите, нужни за него, са част от съдържанието на всеки хладилник.

Освен това ще са ви нужни не повече от 40 минути, за да го приготвите, като показаната рецепта стига за до 12 порции.

Ще ви бъдат необходими следните продукти:

5 кочана царевица, олио, сол и черен пипер на вкус, половин глава червен лук, 2 скилидки чесън, 1 цяла червена чушка, 1 цяла зелена чушка, 2 супени лъжици масло, 220 г крема сирене, 1/2 чаша майонеза, 1/2 чаша заквасена сметана, настърган кашкавал, няколко стръка зелен лук, чили на прах, може и две зелени люти чушки, царевичен чипс за сервиране.

Инструкции за приготвяне:

Загрейте фурната до 180 градуса. Намажете сварените кочани царевица с олио, поръсете ги с малко сол и ги поставете върху грила за около 10 минути, обръщайки ги постоянно.

След това ги оставете за малко да се охладят, а после изрежете с нож зърната от кочаните.

Вземете голям тиган и задушете на среден огън в масло лука, чесъна и чушките като бъркате постоянно.

След около 5 минути махнете тигана от котлона, като гледате зеленчуците да са меки и златисти.

Оставете ги малко да изстинат и ги смесете с крема сиренето, майонезата и заквасената сметана.

Добавете царевичните зърна, зеления лук и лютите чушки (ако решите да добавите такива). Поръсете с чили на прах и разстелете сместа в тавичка за печене.

Накрая поръсете ястието с настъргания кашкавал. Сложете тавата във фурната за около 20 минути, докато кашкавалът стане златист.

Консумирайте ястието топло с тортила чипс!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

... ( преди 7 години )
значи сте свили и рецептата, и снимките, даже сте подписали блога! нахалството стига невероятни размери. щото е абсолютно сигурно, че не сте питали рий дръмънд дали може да я ползвате. интересно какво ще стане ако й пратя един бърз линк към материалчето ви...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар