Необходими продукти:
300-400гр. брюкселско зеле (ако е замразено, го размразете преди това)
1 с.л. масло
1/8 ч.ч. кленов сироп*
1/8 ч.ч. горчица
¼ ч.ч. бяло вино
¼ ч.л. черен пипер
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Разтопете масло в по-дълбок и по възможност тефлонов съд.
Изсипете брюкселското зеле и го задушете. Когато поомекне, махнете капака на съда и с дървена лъжица го разбърквайте около 5 минути.
Добавете към зелето кленовия сироп, горчицата, виното и подправките.
Нека тази смес заври, след което намалете малко огъня, покрийте съда и оставете зелето да къкри за около 3-4 минути.
Открийте отново съда и оставете зелето на котлона за още 5 минути (или докато сиропа не се превърне в плътна глазура, а зелките не омекнат напълно).
*Кленов сироп се продава в био магазините и в големите супермаркети в страната
Брюкселско зеле, потопено в кленов сироп и горчица
28 януари 2009 14 19Нискокалорично предястие със сладко-пикантен аромат. За четирима
Брюкселското зеле е препоръчителна храна за зимните "болнави" дни. Снимка: AMY







Какви проблеми причинява нискокачественото гориво?
Рецепти за закуски с тиква и чиа
Лесни начини за почистване на дома без химии
Хороскоп за всички зодии за 5 ноември: Приятни изненади и успехи
Китай стартира първия в света ториев реактор
Пакистански астронавт ще посети китайската орбитална станция „Тянгун“
Обсерваторията „Вера Рубин“ откри огромен звезден поток
В монголската пустиня издигат „марсиански“ лагер
Спортът по телевизията днес, 5 ноември
Мачовете по телевизията днес, 5 ноември
Вижте всики резултати и класиране в Шампионската лига
Ливърпул прободе Реал Мадрид
Дневен хороскоп за 5 ноември, сряда
Тест: Коя емоция управлява живота ви в момента?
Пълнолуние в Телец на 5 ноември – портал към изобилие и сбъдване на желания
Нов нехормонален медикамент при менопауза одобри FDA
Памуклийка – древна билка от помощ при съвременни заболявания
Захарен диабет тип I при деца - хранене и инсулинолечение
В УМБАЛ „Света Марина“ – Варна спасиха петдневно бебе с рядка вродена аномалия
Остави коментар