IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Майкъл Джексън е най-богат и след смъртта си

26 октомври 2010 09 20

Майкъл Джексън оглави ежегодната класацияна най-богатите покойни знаменитостина сп. "Форбс"

Снимка: Getty Images/ Guliver

Снимка: Getty Images/ Guliver

Майкъл Джексън оглави списъка на най-богатите покойни знаменитости, който съставя всяка година сп. "Форбс", съобщи Ройтерс.

За една година Джексън е донесъл на наследниците си повече печалби от всичките останали 12 покойници в списъка, взети заедно, от продажби на записи, филма концерт This Is It, сделки за пускане на нови албуми и шоу на "Сирк дю солей" в Лас Вегас.

Миналата година той бе трети с 90 млн. долара. Покойният крал на попа е спечелил повече през последната година, отколкото Лейди Гага, Мадона и рапърът Джей Зи заедно, изтъква "Форбс".

Елвис Пресли е втори с 60 млн. долара приходи от посещения в имението Грейсланд, което сега е музей и туристическа атракция в Мемфис, Тенеси, шоу на "Сирк дю солей" в Лас Вегас и над 200 договора за лицензи и сувенири.

Авторът на "Властелинът на пръстените", писателят Джон Толкин, е трети с посмъртни приходи от 50 млн. долара. Чарлз Шулц, автор на комиксите за кученцето Снупи, е четвърти с 33 млн. долара. Покойният битълс Джон Ленън е пети със 17 млн. долара.

Вижте цялата класация в милиони горе, в галерията.

КоментариКоментари

MilliVanilli ( преди 13 години )
ees ( преди 13 години )
Сигурна съм, че много хора ще се съгласят с мен , но .... аз предпочитам да е жив и не толкова богат .... ВЕЛИК И ВЕЧЕН ....
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар