Карл Лагeрфелд, който е криейтив директор на модната компания „Шанел“, каза, че към края на кариерата си Коко Шанел просто не знаела какво върши.

Претенциозният дизайнер признава, че е голям почитател на модната легенда, но изтъкна, че е правила големи грешки и не е оставила чак такова наследство какво си мислят всички.

Лагерфелд казва: „Коко е направила много за модния свят, но не чак толкова, колкото си мислят всички и колкото си мислеше тя към края на кариерата си. Наистина Коко беше силна жена, казваше каквото мислеше и стана символ на своето време“.

„Но първата й грешка беше, когато каза „Никой от мъжете, с които говорих не харесва жена в минижуп“. Аз все си мисля, че просто никой не се е осмелил да каже на 86-годишна жена, че минижупът е наистина секси.“

„Втората беше, когато заклейми сините дънки. Бяха 60-те години, властваше модата на света. И така тя успя да загуби славата си и накрая на кариерата й на никого не му пукаше какво беше направила до този момент“.

Пред Vogue, Карл споделя и за елементите в своите колекции: „Използвам елементи на „Шанел“. Играя с тях както музикант си играе с нотите. Не е необходимо да правиш абсолютно същата музика като някой друг, стига да си достатъчно добър музикант“.