IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Е, браво! Карл Лагерфелд оплю Коко Шанел

12 ноември 2010 10 48

Дизайнерът каза, че Коко е допуснала доста грешки към края на кариерата си и едва не е погубила славата на "Шанел"

Снимка: Getty Images. Guliver

Снимка: Getty Images. Guliver

Карл Лагeрфелд, който е криейтив директор на модната компания „Шанел“, каза, че към края на кариерата си Коко Шанел просто не знаела какво върши.

Претенциозният дизайнер признава, че е голям почитател на модната легенда, но изтъкна, че е правила големи грешки и не е оставила чак такова наследство какво си мислят всички.

Лагерфелд казва: „Коко е направила много за модния свят, но не чак толкова, колкото си мислят всички и колкото си мислеше тя към края на кариерата си. Наистина Коко беше силна жена, казваше каквото мислеше и стана символ на своето време“.

„Но първата й грешка беше, когато каза „Никой от мъжете, с които говорих не харесва жена в минижуп“. Аз все си мисля, че просто никой не се е осмелил да каже на 86-годишна жена, че минижупът е наистина секси.“

„Втората беше, когато заклейми сините дънки. Бяха 60-те години, властваше модата на света. И така тя успя да загуби славата си и накрая на кариерата й на никого не му пукаше какво беше направила до този момент“.

Пред Vogue, Карл споделя и за елементите в своите колекции: „Използвам елементи на „Шанел“. Играя с тях както музикант си играе с нотите. Не е необходимо да правиш абсолютно същата музика като някой друг, стига да си достатъчно добър музикант“.

КоментариКоментари

wildprincess ( преди 13 години )
Дамата отдавна е мъртва и не може да се защити.Самият той казва:Използвам елементи на ШанелЕ той е добър дизайнер,но няма елементи,,Лагерфелд"Коко е велика за модата.Не разбирам защо отдавна мърва жена не му дава покой? Нека критикува сегашните моделиери.По-честно е.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Lotus ( преди 13 години )
Прав е. Коко Шанел е първата, но не е последната. Минижупът е секси, макар и да му липсва класа. А дънките... благодаря на този, който ги е измислил.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
namonaraqnaq ( преди 13 години )