IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Саркози е герой на комикс

5 юли 2011 10 10

Френският държавен глава стана анимационен герой

Снимка: Getty Images/ Guliver

Снимка: Getty Images/ Guliver

Френският президент Никола Саркози, също както колегата си Барак Обама, се превърна в комиксов герой.

Книжката се казва "Къде е Сарко?", както го наричат във Франция.

В нея, под формата на комикси, са представени най-знаковите моменти от президентството на Саркози.

Една от сцените го показва на монакската княжеска сватба миналата събота.

Друга сцена припомня, че Сарко купи неотдавна нов президентски самолет.

В трета има и „българско участие" - възкресява сцените с връщането на румънските и българските роми, незаконно пребиваващи във Франция, в техните родини.

Любимата му Карла също е част от произведението, като в определена сцена дори се намеква за бъдещото им дете - Саркози е показан в детска ясла насред 100 малчугана

Идеята на комикса, според единия от създателите й Паскал Фиорето, е била да се покаже какво мислят французите за държавния си глава.

Още от избирането му за президент през 2007 г. Саркози започна често да се появява на най-различни мероприятия и така си спечели сред сънародниците си прякора Супер Сарко Вездесъщия.

Докато във Франция това е първи опит за анимиране на обществена личност, то в Америка поредици с популярни лица от политиката и развлекателния бизнес вече не са рядкост. Опра Уинфри, Мадона, Хилъри Клинтън, К. Дж. Ролинг и дори Обама се сдобиха със свои комикси.

(БТА)

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари