IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джаксънови срещу д-р Конрад Мъри. Битката продължава

26 юли 2011 09 08

Адвокатите на доктора ще защитават тезата, че филмът "This Is It" не отразява истинската картина за здравето на Краля

Снимка: GettyImages/ Guliver

Снимка: GettyImages/ Guliver

Необработени филмови записи от репетициите в дните преди смъртта на Майкъл Джексън за планиран от него концерт няма да бъдат показани на съдебните заседатели в предстоящия процес срещу личния му лекар д-р Конрад Мъри.

Прокурорите искаха да покажат 12 часа немонтиран запис от филма "This Is It" за Краля на попа, за да демонстрират, че певецът е бил здрав и в добра форма преди смъртта си на 25 юни 2009 г.

Очаква се адвокатите на д-р Конрад Мъри, обвинен в непредумишленото убийство на Майкъл Джексън, след като му е дал свръхдоза от мощния анестетик пропофол, да защитават тезата, че филмът "This Is It" не отразява истинската картина на здравословното му състояние в последните дни от живота му.

Документалната лента излезе на екран след смъртта на изпълнителя.

От компания "Сони пикчърс", пуснала филма за Краля на попа, настояват, че показването на неизлъчваните досега записи ще навреди на тяхната потенциална търговска стойност.

В понеделник Майкъл Пастър, съдията по делото срещу д-р Мъри, е оповестил решението си записите да не бъдат показани на съдебните заседатели. Според него излъчването им няма да помогне на защитата и ще бъде загуба на време.

Д-р Конрад Мъри пледира невинен по обвинението в непредумишлено убийство. Ако бъде признат за виновен, той може да бъде осъден на четири години затвор. Процесът срещу личния лекар на Майкъл Джексън трябва да започне през септември.

Междувременно световните информационни агенции съобщиха, че семейството на Краля на попа има разногласия относно планирания концерт в негова памет.

Майката Катрин Джексън и децата й Латоя, Марлон, Тито и Джаки съобщиха в понеделник, че концертът ще се състои на 8 октомври на стадион "Миленуим" със 75 000 места, без да разкриват кои певци ще участват. Очаква се списъкът с изпълнителите да бъде оповестен на 3 август.

Няколко часа по-късно двама от братята на Майкъл Джексън, Джърмейн и Ранди, направиха изявление и изразиха несъгласието си. Те смятат, че не е уместно шоуто да се организира по времето, когато ще тече процесът срещу личния лекар на Краля на попа.

(БТА)

Автор на статията:
Милена Димитрова

КоментариКоментари