IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Запечена паста с шоколад и ядки

30 август 2011 13 08

Подсладете деня си...важно е!

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Продукти за 4 порции:

300 г паста (талятели);

сол;

100г натурален шоколад;

4 яйца;

100 г пудра захар;

100 г масло;

1 ч.л. канела;

1 шипка бахар;

½ ч.л. настъргана портокалова кора;

1 ч.л. портокалов ликьор;

100 г бадеми, лешници или орехи, запечени и ситно накълцани;

масло за формата;

1 с.л. галета;

пудра захар за поръсване;

Начин на приготвяне:

Пастата се приготвя според указанията на опаковката, изцежда се и леко се охлажда. Шоколадът се нарязва на ситно. Фурната се загрява на 200 градуса. Яйцата се разделят. Белтъците се разбиват на сняг с 50 г пудра захар. Останалата пудра захар се разбива на крем с маслото. В голяма купа се разбиват жълтъците с канелата, бахара, портокаловата кора и ликьора.

Към жълтъчната смес се прибавят белтъците и пастата и накрая се смесват с шоколада и ядките. Тавата се намазва с масло и се поръсва с галета. Напълва се с паста и се пече в средата на фурната около 30 мин.

След като се изпече се охлажда леко и се сервира.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

elitsamiteva ( преди 12 години )