IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По червения килим във Венеция

2 септември 2011 11 39

Джордж Клуни и Мадона се появиха там като режисьори

Снимка: Getty Images/ Guliver

Снимка: Getty Images/ Guliver

Кинофестивалът във Венеция започна преди броени дни със световната премиера на политическата драма "Мартенски дни" ("The Ides of March") на Джордж Клуни.

В конкурсната програма са 22 филма. От тях три са италиански, а пет - американски. Освен с филма "Мартенски дни" американското кино ще бъде представено от "Тексаските полета на

смъртта" на Ейми Канаан Ман, "4:44 - Последният ден на земята" на Абел Ферара, "Убиецът Джо" на Уилям Фридкин. В тях играят съответно Джордж Клуни, Сам Уортингтън, Уилем Дефо и Матю Макконъхи.

Мадона също се изяви като режисьор и вчера представи филма си "W. E." извън конкурсната програма на кинофестивала. Облечена в рокля в черно и бяло с къси ръкави, тя ревностно защити филма си пред журналистите, като не се поколеба да ги критикува заради "неразбираемите им въпроси".

Певицата поясни, че е извършила тригодишни изследвания за филма си, който, по думите й, показва свят на лукса, красотата и упадъка, но в който обаянието не гарантира щастие. Мадона увери, че се вдъхновила от историята на Уолис Симпсън, с която понякога се идентифицира. 53-годишната кралица на попмузиката допълни, че за филма е имала подкрепата на двамата си бивши съпрузи Шон Пен и Гай Ричи.

За голямата награда "Златен лъв" във Венеция ще се боят и филмите на Дейвид Кроненбърг "Опасен метод" с Кийра Найтли и Виго Мортенсен, "Жежко лято" на Филип Гарел с Моника Белучи и Луи Гарел, "Черният кон" на Тод Солонц с Миа Фароу и Кристофър Уолкън, "Божествата на касапите" на Роман Полански по пиесата на Ясмина Реза, с участието на Джоди Фостър и Кейт Уинслет, "Фауст" на Александър Сокуров, "Живот без принцип" на Джони То, "Брулени хълмове" на Андреа Арнолд. Сред най-очакваните заглавия е и "Калайджия, шивач, войник, шпионин" на Томас Алфредсън по роман на Джон льо Каре.

Председател на журито на кинофестивала във Венеция е американският режисьор Дарън Аронофски. Събитието ще продължи до 10 септември. БТА

Разгледайте галерията ни за снимки. А трейлърът на лентата на Мадона вижте точно сега!

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари