IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лекарят на Майкъл Джексън е виновен!

8 ноември 2011 09 42

Съдът го призна за виновен в непредумишлено убийство

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Обвиненият в убийството на Майкъл Джексън негов личен лекар Конрад Мъри е признат за виновен. Само че за непредумишлено убийство. Лекарят бе изправен пред съда от семейството на загиналия крал на попа, заради съмнения, че е дал смъртоносна доза приспивателно пропофол, счетено за основна причина за смъртта на звездата на 25 юни 2009 г.

На 9-часово събрание съдът е признал Мъри за виновен. Делото тече близо шест седмици, като се следеше обзорно от медиите и феновете на поп легендата.

Според прокурорите по делото Мъри не е следил внимателно състоянието на пациента си и не се е обадил на време за медицинска помощ в деня на инцидента, като дори е забравил да спомене за пропофола пред лекарите.

След взетото решение Конрад Мъри отива в ареста до обявяването на присъдата, което се очаква на 29 ноември. 58-годишният Мъри напуснал съда в белезници и е бил предаден на затворническите власти. Обвиняемият може да получи до 4 години затвор.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари