IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стивън Кинг се отегчил от „Петдесет нюанса сиво“

24 септември 2013 06 22

Писателят започнал да чете романа, но загубил бързо интерес

Стивън Кинг, Снимка: Reuters

Стивън Кинг, Снимка: Reuters

Докато милиони тръпнат в очакване най-накрая да започне екранната реализация на романа „Петдесет нюанса сиво" на Е Л Джеймс, един уважаван писател се изказа доста неласкаво за еротичната трилогия. Майсторът в хорър жанра Стивън Кинг разкри, че никак не бил заинтригуван от историята на колежката си и макар да започнал първата част от историята, не я довършил.

„Четох романа „Петдесет нюанса сиво", но не почувствах порив да продължа с четенето. Мнозина наричат книгата „порно за мамчета". В действителност романът не е „порно за мамчета", а произведение със силен сексуален заряд за жени на възраст между 18 и 25 години", каза Кинг пред в. „Гардиън".

65-годишният Стивън е истинска легенда в гилдията на писателите. Скоро на пазара ще излезе 56-ият му роман – „Доктор Сън". Кинг е уважаван от своите колеги и мнението му има голяма тежест.

Създателката на Хари Потър Дж. К. Роулинг може да се зарадва на вниманието на писателя. За разлика от Е Л Джеймс, дамата сътворила историята за младия вълшебник, получи доста похвали от Стивън. Той се изказа ласкаво за нейната книга „Вакантен пост", излязла на пазара миналата година и насочена основно към по-възрастната аудитория.„Много ми хареса тази книга – по-добра е от всичките романи за Хари Потър", каза Кинг.

Последната нашумяла авторка, към която насочи внимание легендарният писател, е Стефани Майер, станала изключително популярна след написването на романите „Здрач". Мнението на Кинг за нейните творби бе следното: „Тези истории всъщност не са за вампири и върколаци, а за това как любовта на едно момиче може да направи „лошото момче" добро".

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари