IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мадона е най-печелившият музикант за 2013

21 ноември 2013 08 23

По-голяма част от парите си Кралицата на попа спечелила от концерти

Мадона; Снимка: Reuters

Мадона; Снимка: Reuters

Както е известно, популярните личности в САЩ печелят много добре. Какво остава за някой, който е икона на музиката в продължение на няколко десетилетия? Списание Форбс отново направи класация за най-доходоносните знаменитости и на първо място сред музикантите застава Мадона.

Звездата излезе на върха, въпреки жестоката конкуренция и факта, че през 2013 година не е създавала нова музика. Според списанието Кралицата на попа спечелила по-голяма част от парите си от концерти. Другите доходи на Мадона идват от нейните авторски права, модната ѝ линия, както и стартирането на нейния нов аромат, което сумирано прави около 125 милиона долара печалба само за тази година.


Певицата води класацията безапелационно, тъй като е спечелила с 45 милиона долара повече, отколкото вторият поред музикант в подреждането. През 2013 година Лейди Гага е успяла да заработи „само“ 80 милиона долара и така тя застава на второ място. Смята се, че доходите на ексцентричната поп звезда щяха да бъдат повече, ако тя не беше принудена да отмени своето турне „Born This Way“ в началото на годината. На трето място в класацията на списание Форбс се нарежда Бон Джоуви с печалба от 79 милиона долара.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари