IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Актьорът Пол Уокър загина трагично в катастрофа

1 декември 2013 08 45

Звездата умира на място в пламналото порше

Пол Уокър, Снимка: Reuters

Пол Уокър, Снимка: Reuters

Актьорът от „Бързи и яростни“ Пол Уокър почина в катастрофа вчера (30.11). Звездата се е возил с приятел, който е загубил контрола над колата си Porsche GT и автомобилът се е забил в дърво и избухнал в пламъци.

Първоначално полицията извести, че двама души са загинали без да споменава имена. По-късно говорителите на звездата написаха в официалната му страница във Facebook, че той е единият намерил смъртта си в трагичния инцидент, станал в ранния следобед към 15:30 ч. американско време в Лос Анджелис.

„С голяма мъка съобщаваме, че Пол Уокър почина днес трагично в катастрофа, докато пътуваше към благотворително събитие на организацията му Reach Out Worldwide. Той бе в колата на приятел, като шофьорът също загуби живота си. Благодарим ви за молитвите отправени към семейството и приятелите му в този труден момент. Скоро ще ви информираме къде може да изпратите съболезнованията си“, написаха те в страницата на актьора.

Смачканото порше, в което загина Пол Уокър. Снимка: Splash news

Очевидци на инцидента пуснаха клипче в YouTube малко след катастрофата, на което се вижда горящата кола и пожарникарите, опитващи се да потушат огъня.

Приятели на звездата, които също са станали свидетели на катастрофата, веднага са се притекли на помощ. „Ние скочихме веднага и грабнахме пожарогасители. Опитахме да потушим огъня максимално бързо. Те бяха приклещени. Опитахме... всички опитахме“, каза един от тях пред местен вестник.

Близки до актьора издават, че те взели поршето за да се порадват на едно бързо кръгче. „Той и неговият приятел и брат по душа решиха да се порадват на колата за една обиколка. Нещо, което всички искахме... Пол беше пътник, а Роджър шофираше. И двамата бяха опитни шофьори“, каза друг източник, цитиран от Daily Mail.

Ироничното в случая е, че 40-годишният Пол стана известен именно покрай поредицата „Бързи и яростни“, в която героят му блести с шофьорските си умения. Продуцентите от Universal побързаха да споделят колко покрусени са от смъртта на звездата: „Всички в Universal сме съкрушени. Пол бе един от най-обичаните и уважавани членове на семейството на Universal през последните 14 години и тази загуба за нас е опустошителна“.

Уокър има 15-годишна дъщеря – Мийдоу, която наскоро се премести с майка си в Калифорния от Хавай, за да може да е по-близко до татко си.

Снимка: Twitter

Към настоящия момент Пол снимаше седмата част на лентата „Бързи и Яростни“ с Вин Дизел. На 30 ноември той постна в Twitter: „Момчетата се връщат. Готови ли сте?“
Звездите в Холивуд веднага реагираха на злощастния инцидент. Колегата му и приятел Лудакрис написа: Смиреният ти дух се усещаше още от самото начало. Остави отпечатък у всеки, когото озари с присъствието си“.

Пол Уокър и Вин Дизел в кадър от филма „Бързи и яростни 6“. Снимка: outnow.ch

Шока си от случилото се показаха в тъжни съобщения още звездите Алиса Милано, Годли Хоун, Джеймс Франко, Майкъл Би Джордан и др.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )
kali ( преди 10 години )
Анонимен ( преди 10 години )
Едва ли си се ударил със същата скорост обаче
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
...може ( преди 10 години )
ако това са снимки от катастрофата е невъзможно толкова много да се потроши това порше .. в такова дърво .... голям фен съм на Пол Уокър .... като видях снимките... аз съм се удрял в дърво ...с доста по обикновенна кола.. и резултатът не беше същия..
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
F-OFF ( преди 10 години )
Viktor ( преди 10 години )
Viktor ( преди 10 години )
Тази лоша новина ме натъжи, беше ми един от любимите актьори. Ще липсва много в следващата част на "Бързи и яростни", без него филмът няма да е същият. Много жалко, че такъв прекрасен актьор си отиде толкова млад, и че едно дете много рано загуби баща си.И също ,че загива притакъв ужасен начин.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
йоана ( преди 10 години )
до хаха аман от простаци като теб човекът е загинал а ти се подиграваш!НАй-малкото което можеш да направиш е да го уважиш защото е постигнал толкова колкото ти никога няма да постигнеш!!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Vessa Lalova ( преди 10 години )
Съдба!:((Най-големия идол Пол Уокър!Почивай в мир!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Гери ( преди 10 години )
Идолът ми си отиде. Заради него заобичах колите. Почивай в мир, Пол!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар