IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Робърт де Ниро събрал Скорсезе и Ди Каприо

11 февруари 2014 06 29

Де Ниро препоръчал по-младия си колега преди години на режисьора

Робърт Де Ниро, Снимка: Reuters

Робърт Де Ниро, Снимка: Reuters

Режисьорът Мартин Скорсезе от години работи с актьора Леонардо ди Каприо. Двамата дори обраха овациите на публиката и на критиците с блокбъстъра „Вълкът от Уолстрийт“ тази година, който дори се бори за „Оскар“. Първата им среща обаче не е била случайна, а се случила благодарение на Робърт де Ниро.

Мартин и Лео за пръв път работят заедно в лентата „Gangs Of New York“ през 2002 г. Режисьорът се чудел на кого да повери главната роля, когато Робърт му се обадил и го посъветвал да заложи на Ди Каприо, тъй като според него актьорът имал голям потенциал.

„Робърт де Ниро ми каза: „Между другото работя с това младо момче. Той наистина е добър. Трябва да работиш с него. Името му е Ди Каприо“. И аз му казах „Ок“. Последният филм, който правих с Де Ниро, беше през 1995 г. Оттогава се виждахме и чувахме рядко, така че да ми препоръча някого ей така по телефона, беше голяма работа“, сподели Скорсезе.

„Не бях гледал „Защо тъгува Гилбърт Грейп“, когато вървеше пиесата, но успях да хвана някаква част от него по телевизията. Със съпругата ми го гледахме заедно и аз си мислех, че е някакъв документален филм. Не разпознах Джони Деп, но бях изумен от Лео. И тогава си помислих „Кое е това момче?“. Когато видях името му, се сетих, че е човекът, чието име ми каза Робърт“, добави Мартин.

Скорсезе и ди Каприо са работили заедно в пет филма до момента.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари