IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ди Каприо дарява 7 млн. долара за опазване на околната среда

19 юни 2014 05 28

Загрижен е за океанската флора и фауна

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Леонардо ди Каприо е известен със своя луксозен лайфстайл. Но както умее да купонясва, така и той е загрижен за околната среда. Актьорът ще дари 7 млн. долара, които да бъдат използвани през следващите 2 години за „смислени проекти за опазване на околната среда“.

Звездата говори на официална Океанска конференция във Вашингтон като наблегна върху това, че океанската флора и фауна трябва да се пазят повече

„Аз съм тук като един загрижен гражданин на тази планета, който вярва, че това е един от най-важните проблеми на съвремието ни. Това, от което се нуждаем, е траен активизъм и смело политическо лидерство. Ние не можем да си позволим да бъдем странични наблюдатели в този преапокалиптичен сценарий“, каза актьорът.

Леонардо сподели и тъгата си относно промените, които е забелязал в Големия бариерен риф в Австралия.

„За пръв път бях на Големия бариерен риф в Австралия преди 20 години, а преди две години се върнах на същото място. Забелязах опустошителни промени на околната среда там. Онова, което изглеждаше като безкрайна подводна утопия, сега е пълно с надупчени, избелели рифове и огромни мъртви зони”, добави звездата.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )