IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дейвид Бекъм се бори срещу ебола

20 октомври 2014 07 00

Бившият футболист е посланик на УНИЦЕФ

Дейвид Бекъм; Снимка: Getty Images

Дейвид Бекъм; Снимка: Getty Images

Дейвид Бекъм се присъедини в борбата срещу ебола и призова света да помогне за „колективно спиране“ на „свирепото“ заболяване. Бившата футболна звезда помоли хората да действат срещу смъртоносната болест, защото вярва, че ебола може да бъде овладяна, ако всички работят заедно в тази посока.

Целта на Дейвид е да помогне на хората в Сиера Леоне, където смъртността от тази болест е 70%. Говорейки във видеоклип на УНИЦЕФ, чийто посланик на добра воля е бившият футболист, той сподели: „Преди шест години пътувах до Сиера Леоне с УНИЦЕФ. Бях вдъхновен и за мен беше чест да се срещна с толкова невероятни хора и да видя тази красива страна“.

Дейвид Бекъм продължава разказа си с това, че преди години е успял да види предизвикателствата, с които тогава е трябвало да се справи местното население на тази африканска държава, опустошена от гражданската война. „Днес смелите хора на Сиера Леоне са изправени пред невидим враг – свирепото заболяване ебола, което се разпространява бързо в цяла Западна Африка“, допълва още звездата.

„Добрата новина е, че това заболяване може да бъде избегнато, ако се предприемат правилните мерки... можем колективно да спрем тази болест. Нека да започнем сега“, завършва призивът на бившия футболист. Той призовава хората да дадат помощта си на УНИЦЕФ, за да може светът да се справи по-бързо с тази криза.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари