IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Амал Клуни на косъм от арест

5 януари 2015 08 30

Заради своята работа като адвокат

Амал Клуни; Снимка: Getty Images

Амал Клуни; Снимка: Getty Images

Съпругата на Джордж Клуни Амал се размина на косъм от арест в Египет в края на миналата година. Адвокатката си създала проблеми с властите на египетската държава, след като се съгласила да представлява журналист на „Ал Джазира“, който в момента се намира в затвор в Кайро.

Амал Клуни е специалист в областта на правата на човека и наскоро бе на посещение в Близкия Изток, по време на което отправи остри критики към съдебната система на Египет. Явно това не се харесало особено много на египетските представители, тъй като те заплашили госпожа Клуни с арест.

Ето и какво сподели самата Амал пред Guardian: „Когато отидох да започна доклада, те ни спряха още в Кайро. Попитаха ни дали докладът критикува армията, съдебната система, или правителството и ние им казахме „да“. Тогава те ни предупредиха: „Добре тогава, вие рискувате арест“.

В своя доклад адвокатката отчита, че египетските държавни служители не трябва да допускат ръчното избиране на съдии за конкретни случаи.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари