IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хоакин Финикс стана лице на нова кампания на PETA

28 февруари 2015 07 27

Актьорът говори за грозната истина зад кожените изделия

Хоакин Финикс; Снимка: Splash News

Хоакин Финикс; Снимка: Splash News

Гласът, който чувате в документалния филм „Земляни“, показващ експлоатацията на животните, е на Хоакин Финикс.

10 години по-късно холивудската звезда не се е отказал да говори от името на по-слабите, този път огласявайки същия проблем, но от един малко по-различен ъгъл.

Актьорът стана лице на новата кампания на PETA, която илюстрира ужасяващата истина за търговията с кучешка кожа в Китай. Хоакин е веган и като такъв, той не само не консумира животински продукти, но не носи и дрехи, и аксесоари, направени от естествена кожа.

Във видеоклипа той предупреждава зрителите за опасностите при купуването на кожени продукти, като си служи с брутални кадри, които определено не са за хора със слаби сърца!

На тях се показва как кучетата буквално биват умъртвявани по изключително ужасяващ и нехуманен начин.

„Кадрите, които сте на път да гледате за търговията с кучешка кожа в Китай, са едно от най-лошите неща, които някога съм виждал... Кучета като това са взети от китайските улици и пребити до смърт, кожата им се използва за колани, ръкавици и други аксесоари“, започва разказа си Хоакин Финикс.

„Продуктите от кучешка кожа се изнасят в цял свят, за да бъдат продадени на нищо неподозиращите клиенти, така че ако си купите кожени ръкавици, колани или обувки, не забравяйте, че няма лесен начин да разберете в чия кожа наистина сте... Ако вие харесвате кучетата, както аз, тогава моля ви, никога не купувайте или не се обличайте в кожа – независимо дали тя идва от куче, крава или всяко друго животно“, допълва още актьорът.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари