IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Режисьорът на Рамбо иска българско гражданство

11 февруари 2016 11 40

Тед Кочев идва у нас с двете си дъщери

Снимка: София Филм Фест

Снимка: София Филм Фест

Месец преди пристигането си в България като специален гост на юбилейното 20-о издание на София Филм Фест, холивудската легенда Тед Кочев кандидатства пред българските власти в Лос Анджелис за получаване на българско гражданство, за да добие впоследствие български паспорт.

„Аз съм българин – и винаги съм се чувствал така. Израснал съм в българско семейство, макар и далеч от България“. За него е важна връзката с корените, цени безкрайно спомените от детството си и в последната година е фокусирал вниманието си върху своите мемоари. „Ръкописът вече е завършен, – сподели режисьорът преди няколко дни, – и очаквам тази книга, върху която сериозно, дълго и усърдно работих, да излезе от печат през ноември.“

В момента Тед Кочев работи върху опресняване на спомените си за българския език. През март ще гостува в София заедно със съпругата си, две дъщери (от общо пет деца) и със своя племенник, който – по думите на режисьора – говори български много добре.

Киноманите в София, Пловдив и Варна ще имат шанс да се срещнат с Кочев във фестивалните дни през март, като едно от събитията с негово участие е специалното интервю с автограф „София – град на киното“ в Дома на киното – на 12 март 2016 година, начален час 12.00.

Режисьорът с български корени е сред големите имена в Холивуд. Носител е на „Златна мечка“ в Берлин, има две номинации за „Златна палма“ в Кан и една за „Оскар“. На официалното откриване на 20-ия София Филм Фест на 10 март Тед Кочев ще получи Наградата на София на Столична община за своя принос към света на киноизкуството.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари