IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Скандал сред аристократи: Принцът на Хановер не разреши брака на сина си

3 юли 2017 12 20

Причината – финансови въпроси, а сватбата се очаква да бъде светското събитие на годината

Снимка: frivolette.com

Снимка: frivolette.com

Скандал достигна едно от най-известните аристократични семейства в Европа. след като Принц Ернст-Аугуст, съпруг на принцеса Каролина Монакска, се противопостави на сватбата на сина си с руска дизайнерка, съобщи АФП.

Сватбата е насрочена за 8 юли. Принцът на Хановер разказал пред в. „Ханделсблат“, че причините за неговото несъгласие за този брак са финансови.

„Решението не беше лесно за мен, защото това засяга сина ми, но се чувствам задължен да опазя интересите на династията Хановер и имуществото ѝ, включително и културно, което ѝ принадлежи от векове“.

Според изданието, конфликтът е заради съдбата на семейни имоти в Германия. След сватбата – земи и гори в провинция Долна Саксония ще отидат в ръцете на сина и неговата нова съпруга.

Чрез адвокатите си, принцът на Хановер иска от наследника си, който носи същото име, да му върне подаръците, които му е направил през 2004 и 2006 г.

Той отказва да признае сватбата на сина си с руската дизайнерка Екатерина Малишева, насрочена за 8 юли в семейния замък в Германия.

„Продължавам да се надявам, че синът ми ще се съобрази с интересите на семейството и ще промени решението си. Готов съм за разговори и помирение“ – добави 63-годишният принц.

Сватбата се смята за светското събитие на годината в Германия. Очаква се на нея да присъстват представители на европейската аристокрация и много знаменитости.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари