IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цветът на кожата говори: Кание и Дрейк – престъпници, Бон Джоуви – ВИП

7 юли 2017 07 40

Бивш охранител разкри дискриминацията спрямо звездите в Атланта

Снимка: TMZ

Снимка: TMZ

Дрейк, Кание Уест, Мигос и още куп тъмнокожи звезди са били задължени да минават през детектор за метали преди изпълнението си на Philips Arena в Атланта, твърди бившият шеф на охранителен екип на арената Сам Хайес. Той призна, че е забелязал дискриминация в третирането на изпълнителите като белокожите не минавали през съответния детектор, пише TMZ.

Охранителят сподели, че още при наемането си на съответната длъжност през август 2016 е наблюдавал, че не всички звезди минават през такъв детектор. Прекият му шеф бил бял и позволявал на знаменитости с неговия цвят на кожата да пропускат тази „мярка“.

На 26 август същата година Дрейк и Фючър са имали участие на Philips Arena и са помолили предварително да бъдат освободени от това задължение. Молбата им била отказана. Същото желание имали и Бон Джоуви и AC/DC за своите участия, като тяхното било уважено без допълнителни преговори и те дори минавали през ВИП-входа. Дискриминационната политика се затвърдила и при следните певци:

Кание Уест – отказана
2 Chainz, Jeezy, The Dream – отказана
Old School Hip Hop Fest – отказана
Мигос – отказана
Тейлър Пери – отказана
Ейми Шумър – уважена
Адел – уважена
Ариана Гранде – уважена
WWE Live Tour – уважена
Бон Джоуви – уважена
Ringling Brothers – уважена

Хайес добави, че е присъствал на ситуация, в която бели изпълнители са били недвусмислено толерирани въпреки непристойното си поведение. През април 2017 тъмнокож охранител е помолил член на бандата Radiohead да мине през детектор като в отговор звездата си свалил панталоните. Тогава се намесил друг охранител – белокож – който съпроводил звездата без да го принуждава да се тества за метални предмети и оръжия. Хайес отишъл при шефовете си, но те му обяснили: „Хип-хоп изпълнителите привличат друг тип тълпа, а и белите носят повече пари“.


Сам бил уволнен по бързата процедура веднага след случая, защото фокусирал вниманието върху политиката на компанията.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари