Лейди Гага получава изключителна подкрепа по време на своята хоспитализация не само от феновете си, а и от Обществото на гейовете и лесбийките. Звездата отложи половината си Европейско турне заради болестта фибромиалгия и дори постоя в болница, но продължава да бъде боготворена като кралица. Не само това, тя дори се сдоби с истинска корона!

31-годишната певица бе коронясана за първата Мис Гей Америка. Създателят на „конкурса“ Майкъл Дътцър лично предаде короната на звездата и дори си щракна селфи с нея. Той пожела бързо оздравяване на Гага.

„На първо място искаме да пожелаем на Лейди Гага да се възстанови бързо. На 10 септември ние ѝ връчихме короната на Мис Гей Америка, превръщайки я в първата нейна носителка.

Ние обичаме Лейди Гага и сме ѝ благодарни за всичко, което е направила досега за Обществото на гейовете и лесбийките. Смятаме, че това е чудесен начин да почетем труда, насочен към окуражаване на същността, различията и красотата на всеки. Заедно с короната, ние направихме и дарение от името на организацията Мис Гей Америка“, добави Дътцър.