IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

София Борисова на бг модна икона БГ Модна икона 2013

27 ноември 2013 13 03

Дизайнерката представя едни от най-романтичните си творения

София Борисова, Снимка: личен архив

София Борисова, Снимка: личен архив

На 17 декември Академията за мода с председател проф. Любомир Стойков ще връчи най-авторитетните годишни награди за стил и елегантност в България – „БГ Модна икона 2013". В ревю-спектакъла непосредствено преди официалната церемония ще бъдат показани най-новите колекции на български и чуждестранни модни къщи и марки. Сред тях е София Борисова – двойната носителка на приза Златна игла 2013 в категориите дизайнер на годината и модна къща на годината за Romantika Fashion. Тя ще представи част от новата си колекция с бизнес елегантна линия – Fashion Woman, както и коктейлни тоалети за предстоящите празници.

Дизайнерката София Борисова е използвала в колекцията си естествени фини материи като шифон и органза, както и оригинални дантели на световноизвестната марка Solstish. Освен, че е номер едно в производството на дантела, с нея работят едни от най-известните марки като: Gucci, Ferre, La Perla, Alexander McQueen, „Elie Saab" и др. Разчупените оригинални кройки и фешън визията в бизнес тоалетите правят моделите оригинални, модерни и подчертаващи сексапила на работещата жена.

Няколко предложения за предстоящите коледни и новогодишни празници допълват колекцията, която София Борисова ще покаже на БГ Модна икона 2013. Цветовете са класическо черно и бяло в комбинации, както и актуалните пастелни цветове. „За всяка дама ние създаваме специална кройка, съобразена освен с нейните размери, и с нейната структура. Качествените материи и добрият дизайн правят дрехата уникална!", споделя дизайнерката.

Снимките са от колекцията на Romantika Fashion с дизайнер София Борисова.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари