IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Те налагаха модните тенденции за 2013

30 декември 2013 11 00

Вижте модния усет на кои дами бе най-следен от блогърите

София Копола Снимка: Reuters

София Копола Снимка: Reuters

И знаменитостите, и модата са капризни. От една страна, има цяла орда холивудски звезди, които привличат внимание със стила си – някои от тях с предвидими комбинации от познати модни лейбъли, а други – с умела интерпретация на модните тенденции. От друга страна има такива, които изглежда не полагат абсолютно никакви усилия да направят каквото и да било впечатление, но вроденият им усет за стил го прави прекрасно вместо тях. Представяме ви пет от тези дами, които оказаха съществено влияние върху формирането на стила на много от нас през изминалата 2013 година.

София Копола

За нейния стил думите като шик, семпъл, миксиран са съвсем обикновени. 42-годишна, успешен режисьор и обаятелна личност, София винаги е стъпка встрани от актуалните модни тенденции и винаги комбинира отделни детайли от различни тенденции, което е и отличителният ѝ стилен почерк. От София Копола откраднахме обемните блузи, скъсените панталони, широките поли с дължина до прасеца и семплите обувки.

София Копола Снимки: Getty, Reuters

Джена Лайънс

Тя попадна в класацията на Telegraph за най-добре облечените жени на 2013 година. Джена се превърна в най-добрата визитна картичка на модната марка J. Crew, чийто директор е – тя е дизайнер, модел, стилист и муза. Подписът ѝ, освен съвсем удобният ръст на модел, е умението ѝ да миксира женствените детайли в небрежен стил със семпла линия – панталони с блестящи бродерии, обемни бижута и блестящи обувки с прокъсани ризи и тениски, обемни пуловери или прокъсани дънки. Това превърна стила ѝ в любим на много жени, които следят модните блогове за нейни снимки.

Джена Лайънс Снимки: vanessajackman.blogspot.com, blog.netrobe.com

Соланж Ноулс

Нейната кариера пое съвсем самостоятелен и независещ път от тази на известната ѝ сестра Бионсе. Стилът ѝ от самото начало е бил съвсем разпознаваем и отличаващ се и като че именно за нея е създадено определението IT girl. Смели цветове, смели дължини, смели комбинации с принтове – DJ дамата винаги изправя косите на модните фотографи в борба да я снимат.

Соланж Ноулс Снимки: www.luxo.co.za, Reuters

Харли Виера-Нютън

Тя е другата дама в света на DJ персоните, която впечатлява с безупречен външен вид на високи токчета с пола или с ниски обувки и с панталон. Стилът ѝ е шикозен и момичешки, а лекотата, с която комбинира хипи детайли с дрехи Chanel, се дължи на нейния вроден усет за естетика.

Харли Виера-Нютън Снимки: candicelake.com, designers-artists.com, Getty

Мирослава Дума

Бивш моден редактор на руското издание на Harper's Bazaar и истинска модна икона, тази дребна девойка е винаги облечена от глава до пети с последните модели от колекциите на световни марки, но успява да го направи с такъв финес, че да не се натрапва и да не дразни. Често комбинира поли с висок ток заради ниския си ръст, но умело успява да интерпретира през собствения си поглед и екстравагантни модели като кожени гащеризони и свръхобемни пуловери, както и причудливи аксесоари.

Мирослава Дума Снимки: www.fashioninspo.com, trendzystreet.com, brigadeirochoc.blogspot.com

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари