Тенденцията за спортни обувки в ежедневието придобива все „по-официални“ измерения и се легитимира от дизайнерите, които ги включват в колекциите висша мода, като Карл Лагерфелд, или създават поредната колаборация със спортен бранд. Такава приятна изненада е колаборацията между Рикардо Тиши и Nike.

Настоящ креативен директор на модна къща Givanchy, Рикардо впечатлява със собствения си стил и споделя, че винаги е искал да направи обща колекция със спортния гигант, от който се обличат повечето звезди. Съвместната колекция излиза под логото Nike RT и ще бъде пусната в продажба в магазините на марката от 1 март.

Още по темата

Дизайнерът е създал четири варианта на прочутия модел на Nike AirForce 1, които могат да задоволят няколко различни предпочитания за стил – поклонниците на класиката, любителите на екстремните спортове, висок модел до коляното и по-нисък до средата на прасеца. Рикардо Тиши казва: „Моделът AirForce 1 не е свързан с определен стил или град. Тези маратонки са наистина демократични и затова са толкова обичани.“

Снимки: Nike