IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дама на седмицата: Леа Сейду

16 април 2014 05 55

Финесът на френската актриса не остана незабелязан за модния свят

Леа Сейду Снимка: Getty

Леа Сейду Снимка: Getty

Френските жени притежават магнетична харизма, която слага знак върху всичко, което правят и всичко, до което се докоснат. Влиянието им върху модата е неоспоримо и няма как да не обръщаме поглед към всяка поява на известна французойка. Това е причината да ви представим Леа Сейду.

27-годишната французойка завладя света на киното и модата и не отстъпва по нищо на предшественичките си в тази област.

Леа влиза в света на киното още на 19, а последните филми с нейно участие, които будят невероятен интерес, са „Сен-Лоран“ и „Лобстер“. Родена на 1 юли 1985 г. тя е от актрисите, които не се замислят, когато трябва да си отрежат косата къса за някоя роля или да я боядисат в зелено.

Нейното първо желание е да стане оперна певица, но силното ѝ увлечение към момче, което учи за актьор, я накарало да преосмисли желанието си. Както казва самата Леа в интервю с W magazine: „Мислих си как един ден ще стана актриса, ще стана известна и той ще се влюби в мен.“

Според Леа разликата между французите и американците е в това, че в Америка всички искат да покажат колко са красиви, колко са здрави, силни и успешни. Докато французите искат другите да ги видят като крехки, нежни, слаби, да покажат своите недостатъци. Може би харесваме Леа, която показва своите слабости свободно и излъчва щастие точно поради факта, че е истинска.

Едва ли можем да я наречем it-girl: не ходи на партита, не следва модните тенденции, не позира пред фотографи за streetstyle кадри. С модата е на „вие“, но все пак има прогрес. През 2011 г. Тя се снима за круизната кампания на Prada, а след това и за рекламата на аромата на марката Candy, беше лице на модната марка Rag&Bone, а през 2014 г. се появи във филма за живота на Ив Сен Лоран в ролята на Лулу де ла Фалез.

Леа Сейду за кампанията на Prada Resort 2012, в кампанията на Prada Candy L'Eau и в кадър от рекламната кампания на Rag&Bone 2014. Снимки: Prada, Rag&Bone

Причина за подобно осветляване на името ѝ на модното поприще са ролите ѝ във филми като „Гадни копилета“, „Полунощ в Париж“ и „Животът на Адел“. За ролята си на Ема – жена със сини очи и странни житейски възгледи – тя получи наградата „Златна палма“ на 66-тия филмов фестивал в Кан. А това, съгласете се, говори много.

Леа с режисьора Мартин Скорсезе през 2010 г. на скрининга на филма „Уолстрийт – парите никога не спят“, с Уди Алън през 2011 г. на скрининга на „Полунощ в Париж“ в Кан през 2011 г. и с режисьора на „Животът на Адел“ Абделатиф Кешиш по време на връчването на наградата „Златна палма“. Снимки: Reuters

Как ще се развият отношенията между чувствената Леа и модата е трудно да се каже. Може би ще стане лице на известна модна къща, както се случи с Марион Котияр и Дженифър Лорънс, които Dior избра за свои посланици. Но това е в бъдещето. Засега Лея е сдържана на червения килим и се снима само пред обектива на Марио Соренти, Елън фон Унверт и Жан-Батист Мондино. Т. е. Леа Сейду, както се казва, все още пази образа си чист. Но тя е французойка и всичко, което прави, е скромно и с финес.

Снимки: streetpeeper.com, Getty, Reuters

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
На мен ми прилича на *** к.рва в безвкусно палто с претенции. Палтото е с претенции, к.рвата е евтина и задължително гълта като я гледам, особено със старите извратеняци на снимката. Финес? На мен ми се драйфа от тая статия.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
На мен ми прилича на *** к.рва в безвкусно палто с претенции. Палтото е с претенции, к.рвата е евтина и задължително гълта като я гледам, особено със старите извратеняци на снимката. Финес? На мен ми се драйфа от тая статия.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 10 години )