IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българка на корицата на Vogue

1 май 2014 06 01

Турското издание на Vogue оцени Нора Шопова

Нора шопова на корицата на майския брой на Vogue Turkey. Снимка: Ивет Фешън, Vogue Turkey

Нора шопова на корицата на майския брой на Vogue Turkey. Снимка: Ивет Фешън, Vogue Turkey

Лицето ѝ е силно разпознаваемо и твърде отличително, за да не го забележите. Това е Нора Шопова, която за около три години, откакто изгря звездата ѝ в модна агенция Ивет Фешън, натрупа доста стаж в модния бранш в България като модел и лице на някои български модни марки. Почти няма българско списание, за което да не се е снимала. Ето че дойде и кулминационният момент в кариерата на всеки модел – корица на модната библия Vogue.

В майския брой на списанието има две фотосесии с родната красавица, чиито фотограф е Емре Гювен. Разбира се Нора покорява с цялото си излъчване, но най-въздействащи в лицето ѝ са очите. Те са деликатно подчертани с лек грим в кафяво, каквато е стилистиката на цялата фотосесия – дрехи в стил сафари сред гъстата растителност на джунглата.

Фотосесията в турския Vogue обаче не отстъпва на тези, които Нора е снимала за българските списания и модни проекти. Именно с тях тя е привлякла вниманието на световните водещи професионалисти в бранша.

Снимка: Ивет Фешън

Нора е модел и на миланската агенция Why Not Models на MGMT. Преди да стигне до снимки във Vogue Turkey, тя е снимала с някои известни световни фотографи и за други списания и модни проекти като някои вътрешни кадри за Британския Vogue, участие в ревю на дизайнера Thom Browne за сезон есен-зима 2013, нестандартен проект за списание Gravure Magazine и други.

Снимка: Ивет Фешън

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )