IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Костюмите за филма „Грейс от Монако“

26 май 2014 12 41

Лентата е на път да се превърне в един от знаковите филми по отношение на модата

Никол Кидман в кадър от филма "Грейс от Монако" Снимка: outnow.ch

Никол Кидман в кадър от филма "Грейс от Монако" Снимка: outnow.ch

Режисьорът на мащабния проект Оливие Даан не за първи път снима биографичен филм. Негова е лентата „Живот в розово“ – разказ за живота на певицата Едит Пиаф, в главната роля актрисата Марийон Котиар. Не е чудно че Даан се справя успешно с подобен жанр и затова се заема с нелеката задача да пресъздаде част от живота на Грейс Кели, която става принцеса на Монако. В кратък филм е много трудно да се опише целият живот на Грейс, затова режисьорът е решил да се ограничи с 1962 г. Именно тогава Грейс е получила предложение от Хичкок да се снима в Холивуд, а френският президент Шарл де Гол заплашил Монако с лишаване от независим статут.

Ясно е, че в подобен филм костюмите имат една от важните роли, а Оливие Дан знае, че с тази нелека задача може да се справи дизайнерът на костюми Жижи Лепаж. Независимо от факта, че тя е самоука, той си сътрудничи с нея вече 18 години. „Ние се разбираме без думи. В момента, в който той ми разказва за новия проект, въображението ми започва да работи и нямам търпение да стартираме снимките.“, споделя Жижи.

След като получава предложението, тя се заема щателно да изучава модата от 60-те години – епоха, която често е копирана и е вдъхновяваща за много дизайнери. Работата по изготвянето на костюмите за „Грейс от Монако“ продължава около половин година.

Снимка: outnow.ch

„Да намерим дрехи, съответстващи на стила от тези години не беше никак лесно. Трябваше да се заровим в много архиви, за да узнаем какво точно е било на върха на модата в определения период. Жижи се е обърнала за помощ към модната къща Dior. Благодарение на усилията на Марк Боан, креативен директор на марката, специално за филма са ушити няколко рокли, които са точно копие на тези на самата Грейс. Само за Никол Кидман, която е в главната роля, са ушити 49 рокли. В галерията може да разгледате част от кадрите от филма с феноменалните костюми.

„Работех с конкретна цветова палитра, за да подчертая светлите ѝ коси и порцелановата ѝ кожа. Придържах се към цветовете, които са били актуални по това време, особено към пастелно жълтото, което било любимо на принцесата.“, допълва дизайнерът на костюмите.

Изборът на копринени шалове бил поверен на Hermes, а обувките са предоставени от Salvatore Feragamo и Jimmy Choo. Интересен факт е, че шапките, с които се появява Никол Кидман във филма, са създадени от Александър Баре, който е син на истинската модистка на Грейс – Кели Джин Баре.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )