IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И модният фотограф Патрик Демаршелие обвинен в секстормоз

19 февруари 2018 09 30

Шест жени са подали оплакване срещу него

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Френският моден фотограф Патрик Демаршелие е обвинен в сексуални посегателства от няколко жени, предаде Франс прес като цитира в. „Бостън глоуб“. Вестникът е публикувал изказване на пожелала анонимност бивша асистентка на 74-годишния фотограф.

Жената уверява, че била принудена да отстъпи пред настойчивите му сексуални аванси, защото се страхувала, че ако ги отхвърли, ще компрометира професионалното си бъдеще. Тя поискала от творческата директорка на издателството „Конде Наст“ Ана Уинтур да не дава възможност на Демаршелие да работи с млади манекенки. Други 6 жени също го обвиняват в сексуални посегателства, отбелязва „Бостън глоуб“. Едната от тях твърди, че той поставил ръка върху гениталиите ѝ, а друга – че сграбчил бюста ѝ.

Демаршелие е сред известните фотографи в сектора на модата и шоубизнеса. Негови снимки на принцеса Даяна, Мадона и Анджелина Джоли обиколиха света.

Извършилият разследването екип на „Бостън глоуб“ включва шестима репортери. Те поели щафетата от свои колеги, които през 2002 г. разкриха случаи на сексуално насилие, извършвано десетилетия наред от около 90 свещеници в Бостън и околностите му. Разкритията послужиха като основа за лентата „Спотлайт“, която бе отличена с „Оскар“ за най-добър филм през 2016 г.

Настоящите разкрития в сектора на модата са свързани и с други фотографи, сред които Сет Сабал, Грег Кадел и Андре Пасос, както и с модния дизайнер Карл Темплър. Пожелала анонимност манекенка заяви, че когато била малолетна, Кадел я отвел в хотел и я накарал да прави секс с него.

Друг френски фотограф – Давид Белмер, е обвинен в сексуален тормоз от две жени. Едната от тях, манекенката Мадисин Ритланд, каза, че той напъхал езика си в устата ѝ. От Victoria's Secret престанали да работят с Белмер през есента на 2016 г., след като манекенки се оплакали от неуместен физически контакт от негова страна.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари