IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първият иск срещу Мис Вселена-България – морален

5 април 2018 13 30

Лицензиантът не смята да иска повече от 300 лв. от Николета Тодорова

Първият иск срещу Мис Вселена-България – морален

Лицензиантът на конкурсите Мис Свят и Мис Вселена за България Страхил Гановски ще подаде иск с морална стойност срещу Николета Тодорова.

Както е известно, 19-годишната студентка влезе в новинарския поток, след като обяви в национален ефир, че голяма част от форумите за красота у нас и зад граница са корумпирани, като участнички в тях си купуват титлите с финансови средства или по-често – с телата си.

„Повечето конкурси у нас функционират на този принцип. И по света е така, дори с Мис Вселена, който се провежда ежегодно в Америка“, обясни преди време Николета.

След изказването ѝ Гановски заяви намерението си да отнесе въпроса в съда.

„Все още не съм подал иск, обмислям възможността. При всички положения, това ще бъде по-скоро „морален иск“ за 200-300 лв., не повече. Самата Николета бе подведена от своята майка, за да даде подобно интервю и единственият човек, на когото тя трябва да „благодари“ за развоя на събитията е именно майка ѝ“, обясни пред „Монитор“ Гановски.

„Разбирам, че схващането е масово за българските конкурси, но намесването на втория по големина конкурс за красота в света в подобна афера е не само неистинно, но дори абсурдно. Там участничките са следени нонстоп от гидове и охрана и подобно „корумпиране“ няма как да се случи“, категоричен е още лицензиантът.

Тодорова обясни, че няма проблем да върне короната си на Мис Вселена-България. Определи отнемането ѝ обаче като „безпричинно“.

Организаторката на конкурса „Мис Силикон“ Мариана Маринова също се зарече да съди Николета, след като Мис Вселена заяви, че участничките в този конкурс се явяват „за да си вдигнат цената“.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари