Джонатан Рийс Майерс (Jonathan Rhys Meyers) притежава едно от онези лица, които лесно се запечатват в съзнанието.

За мнозина красотата му може би е прекалено натрапчива, сладникава, банална или мачовска, но в крайна сметка едно е сигурно - тя е налице.

Всъщност истината е, че ирландският красавец е като хамелеон, което доказва и кариерата му на актьор и модел.

Ролите, в които се превъплъщава на екрана и пред обектива, го превърнаха в един желан мъж, въпреки противоречивите мнения относно статуса му на разбивач на сърца.

Но къде започва всичко?

В Дъблин, на 27 юли 1977 година, където се ражда Jonathan Michael Francis O'Keefe, който години по-късно се превръща в Джонатан Рийс Майерс.

Напълно е вероятно да сте го гледали във филма от '98 г. 'Velvet Goldmine', в който екранни партньори му бяха Ewan McGregor и Christian Bale и в който се превъплъти в glam rock звезда от 70-те.

Или пък в един от последните силни филми на Уди Алън 'Match Point' от 2003, в който ирландецът въртеше любов със Скарлет Йохансон.

Една от най-запомнящите му се роли обаче е тази на крал Хенри VIII в историческия сериал The Tudors, която му донесе и 2 номинации за Златен Глобус.

Всъщност един такъв фигурира
в биографията му, но за брилянтното му изпълнение на Елвис Пресли в американския мини-сериал Elvis, на кастинга на който побеждава около 200 други кандидати.

Джонатан е и самоук китарист и певец и е участвал в няколко мюзикъла. Интересно е, че не е ходил нито в училище за актьори, нито е посещавал  някакви курсове. Явно просто му "идва отвътре", както се казва.

А и самият той споделя, че най-лесният начин да се научиш да играеш, е като наблюдаваш хората около себе си и не се опитваш да бъдеш някой друг.

Както казах още в началото - истински хамелеон.

Но разбира се, че списъкът продължава.  През 2006 г. той бе избран за лице мъжката линия на Versace, а след това и на Hugo Boss. До ден днешен чаровно ни намига от рекламни плакати на марката, което му спечели и мястото в настоящата категория на Тялото.

Близък приятел е с двама също така млади прекрасни актьори от Острова - Cillian Murphy и Stuart Townsend, половинката на Charlize Theron.

И вие лесно може да попаднете под очарованието на сините му очи и харизматичната му усмивка. В галерията горе, знаете.