Вход / Регистрация

Тайни за бели като бисери зъби

Лъчезарната усмивка несъмнено привлича и съблазнява, а кой не обича да е център на внимание!?! Белите зъби са много важна част от външния вид. Те не само придават на притежателя им особено обаяние и магнетично излъчване, но и дискретно разкриват неговата лична хигиена.

Ако цигарите, кафето и страхът от зъболекарския стол вече са оказали негативното си влияние върху белотата на вашите зъби, то ето няколко съвета как да си върнете ослепителната усмивка с подръчни средства!

За да постигнем добри резултати, трябва първо да разберем защо зъбите ни губят белия си цвят и пожълтяват.

Цветът на зъбите ни зависи от състава, структурата и дебелината на всеки от слоевете, които ги изграждат (дентин, емайл и т.н.). С течение на годините влиянието на различни външни и вътрешни фактори води до пожълтяване.

Външните причини най-често са консумацията на кафе, кока-кола, чай, червено вино, пушенето на цигари, лошата хигиена, действието на зъбен камък, естественото стареене на организма.

Вътрешни причини са повишеното ниво на флуорид, който покрива зъбите с малки тъмни точки, и прекалено честото лекуване с антибиотици. Жълтият цвят на зъбите може и да е предаден по наследство.

Как да се преборите с времето и лошото влияние на вредните си навици? Ето нашите съвети!

Сутрин се жабурете с по една лъжица зехтин, колкото се може по-дълго време. Той разгражда наслагванията по зъбите и създава около тях тънка предпазна обвивка, която не позволява полепването на вредни за белотата частици.

Към сока на един лимон прибавете същото количество вода. Потопете четката си за зъби, за да поеме от сместа и започнете да търкате зъбите си. С течността, останала в чашата, изплакнете цялата уста, като я задържите за няколко секунди и жабурите през това време. Правете го не по-често от два-три пъти седмично.

След като сте си измили зъбите, е добре веднъж седмично да ги търкате и със сода бикарбонат. Внимавайте да не прекалите с търкането, защото ще увредите емайла на зъбите си!

Според специалисти ще имате бели зъби, без никакъв зъбен камък само, ако ги търкате веднъж седмично със смес от по една лъжичка меден оцет и фина сол.

Как да получим оцет от мед? Чрез естествена алкохолна ферментация, медът се превръща в оцет (като му се прибавя само вода), така че под влияние на температурата и въздуха постепенно се размножават оцетнокисели бактерии, които довеждат до крайния резултат.

Готовият оцет се прецежда през меки филтри (бихте могли да използвате и тампончета си за сваляне на грим). Течността се прелива внимателно от един съд в друг, без да се размътва утайката, за да се запазят качествата и цвета на продукта.

След всяко хранене изяждайте по една ябълка! Препоръчваме ви да не я режете на парчета, а да отхапвате от сочния плод. По този начин едновременно ще почиствате и избелвате зъбите си!

Специално за дамите: Няма да пропуснем и да ви напомним, че колкото по-тъмно червило слагате на устните си, толкова по-бели изглеждат зъбите ви! А ако за съжаление вече сте загубили перления блясък, то забравете за червила от златистата и оранжевата гама.


Коментари (3)
EfIzOlKa ( преди 7 месеца )

mnogo dobri saveti ama az sam alegi4na kam med kak moga da go napravq bez med

0 0
Потребител ( преди 1 година )

Благодаря ви за съветите, това са популярните методи, но не е лошо честичко да се припомнят, защото се забравят. Много ведра статийка

3 0
Анонимен ( преди 1 година )

mnogo dobri saveti

1 1
Коментирай
Потребител:
Текст:

Моля, въведете кода в полето * 


Опасностите на пролетните празници Опасностите на пролетните празници
За какво да внимаваме на празничната трапеза?

Безсънието увеличава риска от инфаркт Безсънието увеличава риска от инфаркт
Използването на таблети и телефони преди сън може да бъде лошо за здравето ви

Добавки и медикаменти за по-добра борба срещу заболяванията Добавки и медикаменти за по-добра борба срещу заболяванията
Кои са перфектните комбинации според експертите

Простете си грешките и ще бъдете здрави Простете си грешките и ще бъдете здрави
Ако успеете да простите на себе си за своите грешки, това ще ви направи по-силни

Виж още