Вход / Регистрация

Домашно приготвени маски за лице

1.Смесете 1 ½ чаена лъжичка мед, сока от половин лимон, 3 чаени лъжички кисело мляко. Разбъркайте заедно с 1 разбит белтък. Нанесете на лицето и оставете да престои 15 минути. След това измийте сместа с хладка вода.

2. Направете си смес от малко овесено брашно и вода. Нанесете на лицето и оставете да изсъхне. След това изплакнете с хладка вода.

3. Намачкайте половин авокадо и нанесете върху цялото лице. Оставете да престои около 20 минути и след това измийте.

4. Намачкайте ½ банан и добавете 1 чаена лъжичка мед и 2 чаени лъжички сметана. Нанесете на лицето и оставете да престои 10 минути. След това отмийте с хладка вода.

5. Две чаени лъжички царевично брашно, смесено с достатъчно вода, за да стане гъста смес, е чудесна и евтина маска. Нанесете на лицето и след 10-на минути измийте.

6. Накиснете 1 чаша сушени кайсии във вода докато омекнат. Използвайте миксер, за да ги размачкате, заедно с две чаени лъжички обезмаслено мляко на прах. Нанесете на лицето и оставете да престои около 15 минути. Отмийте с хладка вода.

7. Смесете с миксер ½ краставица, 1 чаена лъжичка кисело мляко, няколко ягоди и една чаена лъжичка мед. Нанесете на лицето и оставете да изсъхне. След това отмийте с хладка вода.

8. За да намалите малко черните точки, смесете равни части сода бикарбонат /сода за хляб/ и вода в ръката си и нежно търкайте кожата на лицето си в продължение на 2-3 минути. След това изплакнете с топла вода.


Коментари (1)
Коментирай
Потребител:
Текст:

Моля, въведете кода в полето * 


Кои храни зареждат мъжа с енергия? Кои храни зареждат мъжа с енергия?
Зърнени бисквити и мляко

Опасностите на пролетните празници Опасностите на пролетните празници
За какво да внимаваме на празничната трапеза?

Безсънието увеличава риска от инфаркт Безсънието увеличава риска от инфаркт
Използването на таблети и телефони преди сън може да бъде лошо за здравето ви

Добавки и медикаменти за по-добра борба срещу заболяванията Добавки и медикаменти за по-добра борба срещу заболяванията
Кои са перфектните комбинации според експертите

Виж още