IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бисексуалните жени имат най-много здравословни проблеми

16 декември 2013 06 30

Те са изложени на по-голям риск от психични проблеми, полово предавани инфекции и хронични заболявания

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

В съвременния свят, в който живеем, бисексуалността не е изключение, а дори все по-често срещано явление. Днес много хора открито се осмеляват да признаят своята сексуална ориентация – била тя хомосексуална или бисексуална. Редица известни личности афишират своите „различни“ предпочитания и дори сключват брак с партньор от своя собствен пол.

Разбира се, все още в обществото съществуват много предразсъдъци. Оказва се, че освен с тях, бисексуалните жени ще трябва да се сблъскват и с повече здравословни проблеми. Ново проучване сочи, че жените, които имат влечение и към двата пола, са изложени на най-голям риск от различни заболявания.

Според учените при бисексуалните жени съществува най-голяма опасност от проблеми с психичното здраве, полово предавани болести и хронични заболявания. Въпреки това данните сочат, че качеството на живот на бисексуалните и хетеросексуалните хора се е подобрило значително в последното десетилетие.


Доктор Кристи Малтеруд смята, че „приликите са по-големи от различията, което показва, че светът се движи напред“. Въпреки това обаче някои бисексуални жени имат по-ниско качество на живот в сравнение с останалите. Може това да се дължи на факта, че те приемат себе си за малцинство и това ги кара да чувстват стрес, твърди още доктор Малтеруд.

Норвежкото проучване не само разкрива, че бисексуалните жени са по-склонни да страдат от хронични заболявания, но също така показва, че много мъже и жени крият своята ориентация по време на работа. Данните сочат, че близо 78 на сто от бисексуалните мъже и 68 на сто от бисексуалните жени не разкриват своята сексуална ориентация пред колегите си. За разлика от тях само 18% от хомосексуалните мъже и 9% от хомосексуалните жени запазват своята сексуалност в тайна на работното място, пише вестник Daily Mail.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари