IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво включва превенцията срещу акне?

11 юни 2014 05 20

Мляко: то е полезно за организма, но не и за кожата на лицето

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Всеки обича хитрините и триковете. В света на козметиката има много съвети за трикове за грим, за продукти, които спестяват разходи за грим и техники, които дават шанс за повторно ползване на еднократни продукти... Но често те изискват познанията и уменията на грим професионалисти като Пат Макграт. Целта на всяка информация и съвети е да направят живота ни по-лесен. Това се отнася особено до сферата на козметиката.

Юни е месецът, в който се повдигат въпроси свързани с акнето. Този проблем се изостря особено след пролетните променливи условия, които се отразяват на състоянието на кожата. Ако вече имате този проблем, знаете много добре какво означава това.

Може би сте имали дни, в които не можете да си представите, че ще напуснете дома си без тонове фон дьо тен. Това ви кара да сте нащрек винаги, когато чуете съвет за трикове с грим, които ще ви помогнат да скриете белезите и да изгладите кожата си. Напоследък в Америка особена популярност доби книгата на д-р Ерик Швайгер „100 съвета за акне. Пълно ръководство за чиста кожа“.

Един интересен съвет е да се ограничи консумацията на мляко. Именно то е в основата на появата на този проблем отново и отново. Причината може би е в хормона на растежа, който се съдържа в млякото на кравите – той реално може да накара акнето ви да „избухне“.

Това е хормон, който се съдържа в млякото на крави, хранени с фураж, който съдържа такъв хормон. Изходът е да си осигурите мляко от крави, които да са отглеждани с чиста храна. Например тези, които се отглеждат в биоферми, не се хранят с храни, съдържащи синтетичните хормони, а това намалява вероятността те да попаднат в млякото.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
Imex и Skinoren за мазане (може да се редуват, например всяко по един месец, започвайки с Imex), плюс Skinoren *** за миене на лицето, а може и на тялото, ако имате акне по гърба. Плюс Tetracyclin капсули по 2 (две, не повече!) на ден, ако акнето е много тежко и с обилна гной. Бирена мая на таблетки като допълнително лечение и общ здравословен режим (без много тлъсто, алкохол и цигари, с достатъчно сън) За наркотици изобщо да не говорим!!! За година и половина ще забравите за акнето. Но трябва да забравите и за всякакви гримове, освен червило и спирала и редовно да се разхождате на чист въздух и слънце.А за леко акне е достатъчен само Imex крем и ***.Всичко друго е излишно харчене на пари. Е, момичетата могат да ходят и на почистване при козметик.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Дамяна ( преди 9 години )
Едва ли, ако спра да пия мляко ще си реша проблема. Дайте да си говорим сериозно по този проблем и предложете нещо наистина ефективно, защото съм адски депресирана и самочувствието ми е на нула :(
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )