IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лошата диета може да доведе до загуба на обонянието

25 юли 2014 08 11

Внимавайте как се ограничавате!

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Когато си подбирате диета, е важно да гледате не само дали тя ще доведе до намаляване на теглото ви. Има диети, които са опасни за здравето и могат да увредят дори някое от сетивата ви.

Ново проучване на невролозите от университета във Флорида показва, че хранителен режим, богат на много мазнини, влияе върху обонянието ви. Те променят на структурно и функционално равнище чувствителността ви към миризмите.

Учените са на мнение, че диетите имат връзка със затлъстяването, защото един неподходящ хранителен режим може да увреди организма и той да се запаси с огромно количество тлъстини.

Резултатите показват и че диета с високо съдържание на захар, може да понижи обонянието ви. Без нормално функциониращо обоняние, човек може да консумира много неща и така неусетно да повиши теглото си.

В момента проблемът със затлъстяването се е превърнал в епидемия в целия свят и лекарите във всички области работят по въпроса да установят как да го овладеят. Само в Америка едно на три деца вече е диагностицирано като „затлъстяло“ или с „наднормено тегло“. Изследването е публикувано в Journal of Neuroscience.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
И ДО МНОГО ПО-СЕРИОЗНИ ПОСЛЕДСТВИЯ!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар