IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Увеличете шансовете си за забременяване

30 януари 2015 16 51

Няколко съвета, които ще ви помогнат

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Забременяването е нещо, от което жените се пазят старателно, преди да пожелаят да станат майки. Именно в този период представителките на нежния пол смятат, че правенето на бебе е лесна работа и че шансът да забременеят във всеки един момент е огромен.

Забременяването обаче може да бъде много по-трудно, отколкото предполагате. Според доктор Петер Алеринг, повечето жени на възраст до 35 години имат само между 20 и 25% шанс да забременеят всеки месец, когато опитват. Шансът, разбира се, намалява с годините.

Ако в момента имате желание да си направите бебе с вашия партньор, следващите няколко съвета ще ви помогнат това да се случи по-лесно, увеличавайки процента на вероятност:

Пийте пренатални витамини

Според специалистите взимането на подходящи витамини още преди да сте бременни, всъщност увеличава шансовете да заченете. Разбира се, здравословното хранене е изключително важно, но пренаталните витамини могат да попълнят някоя малка липса на хранителни вещества в менюто на бъдещата майка. За витамина B6 е доказано, че увеличава плодородието, а омега-3 рибено масло помага за по-доброто усвояване на витамините от организма.

Опитвайте в точното време

Да, планирането на вашия секс график може да ви се струва не толкова секси, но пък може да ви бъде от полза. Вероятно знаете, че трябва да правите секс, когато сте в овулация, но има и още нещо. Експертите обясняват, че има четири или пет дни около овулацията, когато шансовете за забременяване са големи. Ето защо вие трябва да правите секс поне няколко пъти точно в този период, ако искате наистина да забременеете.

Пропуснете лубриканта

Лубрикантът е нещо нормално и улесняващо удоволствието по време на секс, но не се препоръчва, когато се опитвате да заченете. Според доктор Ричард Дейвис, повечето лубриканти могат да саботират вероятността да забременеете, тъй като съставките им влияят отрицателно на подвижността на сперматозоидите.

Намалете кофеина

За много хора кафето е нещо изключително важно и нещо, от което не биха могли да се лишат. Когато става въпрос за правене на бебе обаче, важно е да намалите приема на кофеин. Според някои проучвания той може да увеличи времето, необходимо за забременяване. Експертите съветват да не консумирате повече от 200 милиграма кофеин на ден. Имайте предвид, че в шоколада и газираните напитки също може да се съдържа кофеин.

Ограничете алкохола

Не е нужно да спирате алкохолните напитки напълно, тъй като често стриктните ограничения могат да бъдат много стресиращи. А както знаете стресът не се отразява добре на шансовете ви да забременеете. Специалистите съветват обаче да консумирате алкохол, но умерено. Нормалното и позволено количество на ден е между една и две чаши вино.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари