IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тайните на хората, които никога не се разболяват

12 януари 2016 10 49

Топ 7

Снимка: Fabletics

Снимка: Fabletics

Има хора, които се разболяват от всеки върлуващ грип или вирус и имат различни автоимунни и хронични заболявания, а други, които боледуват веднъж на няколко години и то най-много от лека настинка.

Ето и изненадващите тайни на хората от втория тип, на които повечето от нас тайно завиждат:

1. Те имат добри нива на витамин D и витамин B

Недостигът на витамин D може да доведе до срив на имунната система. Този витамин е ключов за функциите на много тъкани. В действителност, учените са открили, че той регулира близо 3000 гени. Изследванията доказват, че той помага за намаляването на риска от рак, сърдечносъдови заболявания, диабет, болест на Алцхаймер, хипертония и депресия. Витамин В пък помага за производството на бели кръвни телца и антитела, които укрепват имунната реакция.

2. Те спортуват редовно

Хората – спортни натури, са по-малко склонни към инфекция на горните дихателни пътища. В действителност, упражненията подобряват циркулацията на имунните клетки в кръвта.

Физическата активност спомага за неутрализиране на патогените в целия организъм. Научни изследвания установиха, че спортът намалява риска от дузина болести, включително рак, сърдечни заболявания, инсулт, диабет тип 2, депресия и деменция.

3. Те имат оптимизирани нива на лептин и инсулин

Консумирането на зърнени и сладки храни помага за повишението на нивото на инсулин в кръвта, което пък ни кара да се разболяваме по-бързо и често, и води до преждевременно стареене. Хормонът лептин се произвежда от мастните клетки и е свързан с процеса на стареене. Тоест, ако искате да живеете по-здравословно и дълго, намалете тестените изделия и сладките храни и не качвайте излишни килограми.

4. Те се хранят с повече сурови храни

Много хора не са наясно, че около 90% от нашата храна е обработена. Не е изненада, че химическите промени в храната могат да предизвикат различни заболявания. Затова се хранете умно и се опитайте да консумирате повече сурови плодове и зеленчуци, органично отгледани меса и млечни биопродукти.

5. Те се справят със стреса по-ефективно

Стресът е сериозна хронична болест, която играе основна роля за нашето общо здраве. Изследванията сочат, че стресът вреди на сърцето и имунната система. Той също така увеличава шансовете за бактериални инфекции. Намерете начин да се освобождавате от напрежението чрез спорт, медитация, практикуването на някакво хоби и др.

6. Те имат балансирано pH

Според лекарите, практикуващи алтернативна медицина, човешкото тяло е по-здраво, когато има баланс между алкалната и киселата среда в организма. Ниските нива на рН (прекалено киселата среда) могат да причинят ацидоза, дезориентация, затруднено дишане, стомашни проблеми и умора. За да не бъдем „кисели“ в преносен смисъл, трябва да поддържаме баланса си и чрез консумирането на подходящи храни.

7. Те се обграждат с повече приятели

Социално изолираните хора са по-болнави и като цяло имат повече здравословни проблеми. Проучванията показват, че хората, обградени с повече приятели и близки, живеят по-здравословно и щастливо.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари