IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 детокс води, които ще ви помогнат да изгорите излишните мазнини

20 юни 2016 07 40

В горещините е особено важно да хидратирате тялото добре

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Една от „тайните“ да останете във форма е като пиете много вода. Тази жизненонеобходима течност може да стане по-вкусна, разнообразна и ефективна с малко аромат и ценни съставки.

„Овкусената правилно вода може да бъде не само вкусна, но и да ви помогне да изгорите излишните калории. Тя е и чудесно средство за разхлада в горещините“, твърди експертът по хранене Шика Шах.

Ето и кои са нейните предложения за напитки, които ще подобрят здравето и формите ви:

1. Плодова вода

Плодовете са много важна част от вашата диета, макар че доста диетолози ги изключват, заради високото съдържание на фруктоза и трудната им преработка от организма. Може да се насладите на сладкия им вкус, като сложите няколко различни резенчета в чаша вода.

2. Лимон, мента и краставица

Чували ли сте, че „зеленото“ помага много в процеса на детокс и отслабване. Да, така е и дори не трябва да го консумирате! Мента, лимон и краставица – те са силни антиоксиданти и помощници на метаболизма, добавят вкус и положителни частици във водата. Оставете ги да преседят в кана няколко часа и после можете да консумирате резултата.

3. Ябълкова и канелена свежест за топ форма

Ябълката е плод, който е прекрасен за детокс. Канелата пък е не само ароматна, но и помага в разграждането на мазнините и засилва метаболизма. Вземете няколко резена ябълки и канелени пръчки и ги поставете в бутилка вода. Оставете течността да преседи в хладилника няколко часа. Резултатът е свежа напитка с нула калории!

4. Алое вера

Алоето е силен имуностимулант и антиоксидант. То помага и на храносмилателната и отделителна система. Може да разредите готов сок от алое с вода, а може и да поставите няколко листа от растението с резенчета лимон в блендера и да ги смесите с вода.

5. Детоксикираща вода с лимон и джинджифил

Перфектната детокс рецепта включва лимон и джинджифил. И двата продукта са известни със своите антиоксидантни качества, ускоряване на метаболизма и разграждане на мазнините. Изстискайте половин лимон и настържете половин корен от пресен джинджифил. Смесете ги с литър вода и пийте сутрин на гладно по една чаша.

6. Вода с вкус на диня

Динята съдържа много витамини и минерали и помага за изхвърлянето на токсините от тялото. Добавете няколко резена в кана вода и се възползвайте от положителните ѝ свойства. Дръжте течността в хладилника.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари