IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 предупредителни знака, че човек е пристрастен към дрогата

27 септември 2016 11 20

Бъдете нащрек за тях

Поп звездата Принс почина от свръхдоза; Снимка: gettyimages.com

Поп звездата Принс почина от свръхдоза; Снимка: gettyimages.com

Редовно четем шокиращи новини за знаменитости починали от свръхдоза. Но проблемите с пристрастяване към дрогата могат да засегнат всеки.

Много наркомани крият своята зависимост от близките си. Повечето от тях показват някои признаци, че нещо не е наред, но понякога те са трудно доловими за околните и те може и да не забележат проблема.

Ако подозирате свой близък в злоупотреба с наркотични вещества, следете го за следните 7 неща, преди да е станало твърде късно:

1. Отбранителност

Ако вашият близък се защитава без причина, когато вие му зададете съвсем невинен въпрос, свързан с това как е прекарал деня си или какво е правил в определен час от деня, има нещо съмнително.

2. Промени в настроението

Ако вашият близък, който е интроверт по натура, изведнъж започне да се държи твърде развълнувано и приповдигнато, или ако един екстроверт стане твърде прикрит и потаен, има нещо гнило. Това може да е свързано със злоупотреба с наркотични вещества, тъй като те променят емоционалното състояние на човек.

3. Нерационалното мислене и поведение

Ако вашият близък е успешен човек с нормално, логично мислене, ако той винаги е взимал умни, обмислени и рационални решения, а изведнъж спре, това е причина за безпокойство. Ако този човек започне да се държи хаотично и неорганизирано, това е силна индикация, че има проблем с пристрастяването.

4. Физически промени

Зависимостите загрозяват красивите хора и това е доказано. Обърнете внимание, ако някой, който обикновено има чиста, свежа кожа изведнъж започне да има сивкав тен на лицето. Ако искрящите му очи започнат да се замъгляват, а погледът му стане блуждаещ.

5. Финансови проблеми

Истината е, че зависимостите са невероятно скъпи и водят до негативни промени в бюджета на човек, най-вече по отношение на неговите разходи. Ако вашият близък, който досега не е имал проблеми с парите, изведнъж започне да ви иска заеми, помислете дали не крие нещо.

6. Промени в съня

Навиците ни на спане се променят във времето, но ако тези промени са твърде крайни и продължителни при вашия близък, те може да означават нещо повече. Хората, които злоупотребяват с наркотици заспиват в необичайни часове и дори могат да заспят по време на разговор.

7. Желание за изолация

Ако вашият близък, който ви притеснява, все гледа да се измъкне от компанията ви или да се изолира, може да има някакъв проблем. Повярвайте на инстинктите си, преди да е станало късно!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари